Hirdetés
. Hirdetés

Vége a PC-korszaknak - állítja a korábbi Microsoft főnök

|

Ray Ozzie, aki Bill Gates után vette át a Microsoft technológiai vizionáriusának pozícióját, úgy véli, hogy a világ távolodik a személyi számítógépek korszakától.

Hirdetés

A PC, amelynek elterjedését a Microsoft alapozta meg és még mindig meghatározza a cég pénzügyi teljesítményét, jelentős fenyegetésnek van kitéve az okostelefonok és a táblagépek előretörése miatt. „Az emberek azon vitatkoznak, hogy vajon már a post-PC világban vagyunk-e? Ez nem vitat tárgya. Nyilvánvalóan abban vagyunk” – jelentette ki Ray Ozzie egy szerdai Seattle-ben tartott technológiai konferencián.

A korábbi MS-főnök szerint ez azt jelenti, hogy a PC halott lenne, de a várható forgatókönyvekben már nem a PC-t tekintik viszonyítási pontnak, hanem más dolgokat. Ez volt Ozzie első nyilvános megnyilvánulása, amióta 2010-ben elhagyta a Microsoft kötelékét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.