Hirdetés
. Hirdetés

Vége az androidos appok alattomos nyomkövetésének

|

A Google új ellenőrzési folyamatot léptet életbe a visszaélések megakadályozása érdekében.

Hirdetés

Hirdetés

A Google új megszorításokat léptet életbe azzal kapcsolatban, mely Android alkalmazások követhetik nyomon a háttérben földrajzi helyzetünket. A fejlesztő egy új ellenőrző folyamat segítségével lehetővé teszi, hogy kizárjuk a hozzáférési kőrből azokat az appokat, amelyek működéséhez nincs szükség ezeknek az adatoknak az ismeretére.

A változásokról az Android fejlesztők egyik blogposztja számolt be. A Google azt ígéri, hogy augusztus 3-tól minden új Google Play appnak, amely a háttérben hozzáférést kér, át kell esnie az ellenőrző folyamaton, november 3-tól pedig minden meglévő alkalmazásra kiterjesztik az ellenőrzést.

Noha a földrajzi helyzet ismerete sok app és szolgáltatás számára kulcsfontosságú, számos olyan is akad, amely indokolatlanul kutakodik. A háttérben történő nyomkövetés még rosszabb, mert ekkor fogalmunk sincs róla, mely appok bírnak pontos tudomással arról, mikor hol vagyunk.

Az új ellenőrzés kényszeríteni fogja az appokat, hogy igazolják, miért van szükségük az információkra, és korlátozni fogja a hozzáférésüket, ha ez a bizonyítás nem meggyőző.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.