Hirdetés
. Hirdetés

Verseny a frekvenciákért

|

A földfelszíni digitális frekvenciaterv létrehozása céljából a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) RRC-06 néven regionális távközlési értekezletet szervez Genfben. Az értekezlet 2006. május 15-én kezdi meg utolsó fordulóját, amely véglegesíteni fogja a földfelszíni digitális frekvenciatervet.

Hirdetés

A 2006. június közepéig tartó értekezlet annak a két éves nemzetközi tervezési folyamatnak a lezárása, amelyben mintegy 110 ország vett részt az európai, afrikai, illetve az ázsiai régió képviseletében. Az előkészítő munkákat Magyarországon az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Nemzeti Hírközlési Hatóság végezte. Ez a két szervezet képviseli hazánkat Genfben is. Az értekezlet jelentőségét mutatja, hogy egy olyan frekvenciatervet fog véglegesíteni, amelyhez hasonló nemzetközi egyezmény utoljára negyvenöt éve született.
A genfi tárgyalásokon komoly versenyre lehet számítani, mivel minden ország szeretne több frekvenciát megszerezni, hogy olcsóbbá és gyorsabbá tehesse a digitális átállást. A regionális távközlési értekezlet utolsó fordulóján dől el, hogy milyen frekvenciák fognak rendelkezésre állni a párhuzamos analóg szolgáltatás lekapcsolása előtti időszakban a digitális szolgáltatások elindításához. Itt dől el az is, hogy milyen frekvenciákat használhatunk majd az analóg szolgáltatás 2012-es lekapcsolását követően.

A teljes lefedettség eléréséhez már most meg kell egyezni a szomszédos országokkal. Jelenleg egy 70 százalékos, egy 50 százalékos, valamint az ország középső részén egy 30 százalékos lakossági lefedettséggel rendelkező multiplex áll rendelkezésre. További multiplexek csak az analóg hálózatok leállítása után helyezhetők üzembe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.