Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes a Java - így tilthatod le!

|

Súlyos sérülékenységgel küzd a Java, amely Windows, Linux, sőt Mac OS X rendszerek alatt is veszélyt jelent a felhasználójára. Hivatalos javítás még nincs, így megmutatjuk, hogy addig is miként tiltható le.

Hirdetés

Napjainkban a webes támadások egyre nagyobb hányada épül különféle Java exploitokra, így minden egyes sérülékenység veszedelmesnek számít. Most a támadók kerültek lépéselőnybe, akik már egy olyan Java biztonsági rést támadnak, amelyhez az Oracle még nem adott ki frissítést.

 



A Computerworld cikke alapján a FireEye szakértői főként kínai weboldalaknál találkoztak olyan kártékony Java appletekkel, amelyek kifejezetten az újdonsült sebezhetőség kihasználásához készültek. Eközben a DeepEnd Research kutatói pedig olyan oldalakra akadtak, amelyek sok esetben teljesen üres weblapoknak látszanak, azonban a háttérben JavaScriptek és egy applet gondoskodik a károkozásokról. Sőt a friss hírek alapján nem csak a Windows és a Linux hanem a Mac rendszerek védelme is megkerülhető ezen trükkel. A biztonsági szakemberek egyelőre leginkább azt javasolták, hogy ha nincs szükség egy rendszeren a Java futtatására, akkor a lehetőségekhez mérten célszerű azt letiltani. Nézzük, hogy a művelet miként végezhető el.

Drasztikus megoldás: teljes eltávolítás

Amennyiben a Java eltávolítása mellett döntünk, akkor azt úgy kell leszednünk a gépünkről, mint bármilyen más programot. Ehhez lépjük be a Vezérlőpulton belül a "Programok eltávolítása" ablakába, keressük meg az Oracle alkalmazását, majd kattintsunk az Eltávolítás gombra.

 



Google Chrome alatt

A böngésző címsorába gépeljük be az "about:plugins" kifejezést, majd üssünk Entert. A megjelenő listából keressük ki a Java-t, majd kattintsunk a "Kikapcsolás" linkre.

 



Firefox alatt

Nyissuk meg a böngésző menüjét, majd kattintsunk a kiegészítők lehetőségre. A megjelenő kiegészítőkezelőben nyissuk meg a bővítmények csoportját, majd űzzük el a Java-t a "Letiltás" gombra kattintva.

 



Internet Explorer alatt

Az eszközök menüben keressük meg a "Bővítmények kezelése" opciót, majd válasszuk ki a Java-t és kattintsunk alul a "Letiltás" gombra.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.