Hirdetés
. Hirdetés

Vezetéknélküli hálózat PoE táplálással

|

A kültéri vezetéknélküli megoldásoknál sokszor nem egyszerű az áramellátást megoldani: a PoE kültéri egységek ebben segítenek.

Hirdetés

A vezeték nélkül hálózatok kültéri egységeihez a hálózatot, amelynek a jelét továbbítják, valahogy oda kell vezetni, és kell tápfeszültségre is szükségük van. A Straight Core most itthon is megjelent, GWP-217VE és a GWP-116VE névre hallgató eszközeinek alkalmazásához elegendő, ha a felszerelés helyére vezetnek egy Cat5 kábelt - természetesen egy PoE képes kapcsolótól. Az eszközök ezen keresztül kapják a tápellátást; máskülönben az áramellátás kiépítése különösen a külső térben bonyolult, és megfelelő szakembert igényel, minimálisan az érintésvédelmi szabályok betartása miatt.

A most bejelentett Straight Core eszközök forgalomirányító és híd (router és bridge) funkciókkal is rendelkeznek. Web felületről menedzselhetők, a szolgáltatások és támogatott protokollok közt pedig megtaláljuk a NAT, QoS, PPPtP, PPPoE, IPSec, VPN port továbbítást és a DHCP-t. Ezekkel majdnem minden hálózatba megfelelő biztonsággal illeszthetők.

GWP-116VE_small.jpg
GWP-116VE, a kisebbik eszköz


Az eszközök fizikai kivitelüket tekintve teljes mértékben vízállóak, több féle helyzetben rögzíthetők. A GWP-HDF funkció egyszerűsíti a telepítési eljárást, segítségével ugyanis könnyedén beállítható az antenna helyzete. Mindkét eszköz 14 dB teljesítményű Ppanel irányított antennával és a tápellátásra 5 portos PoE injektorral rendelkezik. Külső eszköz lévén működhet -25 foktól +65 fokos környezeti hőmérsékletig.

gwp-217ve_small.jpg
GWP-217VE, a nagyobbik testvér

A GWP-217VE teljesítménye 30 dBmW (FCC a hardvert 34 dBmW-re korlátozza), érzékenysége pedig -102 dB. A két eszköz firmware-e ugyanaz, a GWP-116VE RF érzékenysége 100 dB, a sugárzási teljesítmény 30 dBmW-ig fokozható 1 dB-es lépésekben. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy két ilyen eszköz több mint tíz kilométert tud átfogni, azaz ilyen távolságból képes pont-pont kapcsolatot biztosítani.

A Straight Core csehországi székhelyű, az eszközök magyarországi disztribútora az AlphaSonic Kft. Végfelhasználók körülbelül 21, illetve 29 ezer fortintért szerezhetik be a két megoldást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.