Hirdetés
. Hirdetés

Videó: bemutatkozott a Nissan Leaf

|

A Nissan bemutatta a világ első, a nagyközönség által is megfizethető, károsanyagkibocsátás-mentes autóját.

Hirdetés

Az öt személyes autó, több mint 160 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel, 140 kilométeres óránkénti sebességgel. Az energiaellátásról gondoskodó lithium-ion elemeket a Nissan és a számítógépgyártó NEC közösen fejlesztette.

Az elemek teljes feltöltéséhez egy szokványos háztartásban 8 óra szükséges Európában, de a kisebb feszültségű amerikai és japán hálózatokban ez az időtartam 16 órára emelkedik. A leendő tulajdonosoknak érdemes gondoskodni egy nagyobb feszültségű csatlakozási lehetőségről ezekben az országokban. Egy gyorstöltő állomáson, az akkumulátorokat 30 perc alatt lehet feltölteni: a Nissan latolgatja a töltőhálózat kiépítését is.



A Nissan Leaf, állandó kapcsolatot tart a Nissan adatközpontjával, ahonnan információs és szorakoztató szolgáltatások érkezhetnek az autóba épített képernyőre. A navigációs képernyő így azt is mutatja, hogy milyen vezetési kondiciók mellett, hány kilométert lehet megtenni vele az adott pillanatban. Valamint, hogy merre található a legközelebbi feltöltő hely.

A csak elektronikusan hajtott Nissan Leaf először Japánban kerül piacra, Amerikában és Európában a megjelenése csak 2010 végén várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.