Hirdetés
. Hirdetés

Videókonferencia-központtá válnak a Raspberry Pi minigépek

|

Az operációs rendszer legújabb kiadása már támogatja a Google Meetet, a Microsoft Teamset és a Zoomot is. Az Adobe Flash-t viszont el kell engedniük a Raspberry-felhasználóknak is.

Hirdetés

A brit Raspberry Pi Trading bejelentette a minigépek Debian alapú operációs rendszerének legújabb kiadását. A legfontosabb újdonság , hogy a Rasberry Pi OS-t a Chromium 84-re frissítették (ezen a nyílt forrású kódon alapul a Google Chrome is), és már működik rajta a Google Meet, a Microsoft Teams és a Zoom távkonferencia app is, így semmi se állhatja útját annak, hogy Raspberry Pi gépet használjunk például az otthoni iroda videókommunikációs központjaként.

Hirdetés

A Rasberry Pi-n ez az utolsó olyan Chromium, ami még támogatja az Adobe Flash Playerét. Az Adobe az Apple-lel, a Google-lal, a Microsofttal és a Mozillával közösen 2017-ben jelentette be, hogy 2020 végén megszüntetik a roppant sebezhető Flash támogatását, amelynek minden lehetősége pótolható olyan nyílt szabványokkal, mint a HTML5, a WebGL és a WebAssembly.  A legtöbb webhely böngészése manapság már nem igényel Flash Playert, úgyhogy a Flash-támogatás hiánya aligha fogja csökkenteni a Rasberry Pi-tulajdonosok felhasználói élményét. A Flash-t egyébként "normál" PC-ken is kivezetik az elkövetkező rövid időszakban.

Végül a harmadik fontos újdonság az, hogy a Raspberry Pi OS továbblép a PulseAudio hangszerverre, ami rugalmasabbá teszi a hang kezelését. Simon Long, a Rasberry egyik mérnöke szerint korábban az Advanced Linux Sound Architecture (ALSA) jelentette a fő gondot: ez az alacsony szintű felület a hangkimenetet egyetlen appra korlátozta. A PulseAudio frissítés egy olyan új réteget iktat az audio harver és az appok közé, amely küldi és és fogadja a hangokat, és lejátszás közben is lehetővé teszi a különböző eszközök közötti váltást. A Raspberry Pi-tulajdonosok erről az oldalról tudják letölteni a megújult operációs rendszert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.