Hirdetés
. Hirdetés

Videókonferenciára kihegyezett Dell monitorok érkeznek

|

Beépített webkamerával és videokonferenciákon hasznos vezérlőkkel szeretné megkönnyíteni a cég a távmunkában dolgozók életét.

Hirdetés

A tech-ipar jelenleg gőzerővel dolgozik azon, hogy kiszolgálja a koronavírus miatt otthonaikba szorult embereket. Rengeteg olyan technológiai újítást láttunk már, melyek a home office-ra specializálódtak, elképesztően megerősödtek a videokonferencia alkalmazások, és a hardvergyártók is új módokkal kísérleteznek, hogy alkalmazkodjanak a járványügyi helyzethez. Most a Dell állt elő olyan monitorokkal, melyek ideálisak lehetnek a videokonferenciákhoz.

Hirdetés

A legszembetűnőbb irány, hogy az új monitorok kaptak egy beépített webkamerát, mely a hívások megkezdésekor emelkedik ki a burkolatból. A kamera nyilván nem váltja meg a világot, tehát aki professzionális képminőségre és effektekre vágyik, az kénytelen ahhoz szükséges felszerelést vásárolni, videokonferenciák lebonyolításához azonban már ez is teljesen tökéletes. Az 5 megapixeles lencse 2560x1920-as felbontásra képes, mely a hívásokban legtöbbször használt 1920x1080-as felbontást már meg is haladja.

Emellett a monitor alján találunk egy hangszórót is, mely szintén annyira elég, hogy kielégítő hangminőséget produkáljon a videohívások köüzben, de persze Bach és Chopin szimfóniáit (vagy a munkakedvünkhöz inkább illeszkedő Slayer albumokat) esélyesen nem ezekkel élvezhetjük majd teljes pompájukban.

A hangszórókon elhelyezve kapunk néhány gombot, melyek közvetlenül a Microsoft Teams irányítására szolgálnak: ezekkel tudunk halkítani és hangosítani, hívást indítani és fogadni, valamint némítani. Annyi hátránya azért akad, hogy ezek a gombok dedikáltan a Microsoft Teams irányítására szolgálnak, tehát hasztalanok lehetnek azoknak, akik más videokonferencia alkalmazást használnak.

A monitorok jövő hónapban jelennek meg, és három modell válik elérhetővé belőlük: egy 24 hüvelyk képátlójú, amely 520 dollárba; egy 27 hüvelykes, amely 720 dollárba; és egy hajlított kijelzőjű 34 hüvelykes, amely 1150 dollárba kerül majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.