Hirdetés
. Hirdetés

Világméretű hálózatmánia

|

Az Ericsson mobilitási jelentése szerint 2019-re a népesség közel 65 százalékát éri el a 4G/LTE.

Hirdetés

Világszerte a mobil-előfizetések száma 2019-re várhatóan megközelíti a 9,3 milliárdot, ebből 5,6 milliárdan okostelefont használnak majd – áll az Ericsson legfrissebb, immár ötödik mobilitási jelentésében. Jelenleg a világ mobil-előfizetéseinek száma mintegy 6,6 milliárd, ami körülbelül 4,5 milliárd embert takar. A különbség abból adódik, hogy vannak, akik több előfizetéssel rendelkeznek, továbbá folyamatosan nő a mobilhálózaton, SIM-kártyával kommunikáló gépek száma (M2M).

Az előrejelzések szerint 2019-re a WCDMA/HSPA szélessávú hálózati lefedettség a világ népességének több mint 90 százalékát éri el, miközben a 4G/LTE hálózatok lakossági lefedettsége – igaz erőteljes regionális szórással, de – megközelíti a 65 százalékot. Egyre inkább megfontolandó tehát a vállalatoknak, hogy a mobilszélessávot beépítsék üzleti terveikbe.

Jelenleg az összes mobiltelefon-előfizetés 25-30 százalékát képviselik az okostelefonok. Az idei év harmadik negyedévében azonban már a világszerte értékesített mobilkészülékek 55 százaléka okostelefon volt. Érdekes, hogy a meredeken növekvő okostelefonpiac hajtóereje Kína és az egyéb fejlődő piacok.

Figyelemre méltó, hogy Észak-Amerikában és Európában eltérőek a mobilinternetezési szokások. Míg a távoli kontinensen a mobil adatforgalom nagy részét már most okostelefonokkal bonyolítják le, addig Európában még mindig a modemes felhasználás dominál, jóllehet az okostelefonokkal generált mobilinternet-forgalom folyamatosan nő.

Az Ericsson több mint száz, a világ minden részén működő mobilhálózatból gyűjtött adatai alapján valószínűsíthető, hogy 2013 és 2019 között az okostelefonok által generált mobiladat-forgalom megtízszereződik, és ezzel eléri a 10 exabájtot (kilo-, Mega-, giga-, tera-, peta-, exabájt. 1 exabájt = = 1018 bájt). A növekedés fő hajtóereje a videoforgalom, amely évente 55 százalékkal nő, és 2019-ben a teljes mobiladat-forgalom több mint 50 százalékát teszi majd ki. Eközben a közösségi hálózatok és az internetes szolgáltatások is egyre népszerűbbé válnak; várhatóan 10-10 százalékos részesedést érnek el 2019-re. A felmérés szerint szoros korreláció van aközött, hogy valaki mennyit videózik és mennyit játszik okostelefonján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.