Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális rallybetyárok

|

Átadták a 2006-os Magyar Richard Burns Rally Bajnokság legjobbjainak járó díjakat a HungaroKart Centerben rendezett Rallysimfans találkozón.

Hirdetés

A Richard Burns Rally Word Championship (RBRchamp) nemzetközi bajnokság sorozat egy svéd rally rajongó nevéhez fűződik, aki a 2005-ben vágott bele a szervezésbe, s a tavaly előtti szezont egymaga bonyolította le. 2006-ra a nagy nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően rengeteg egyéni versenyző és csapat nevezett be. Az RBRchamp világbajnokság a valódi WRC versenynaptárt és annak szisztémáját követi: mindig a valódi WRC futamot követő hétvégén vannak a versenyek, amelyek szintén két versenynapból állnak. 2006-ban ennek megfelelően 16 rally-t rendeztek, ahol 16-24 gyorsasági szakaszt kellett teljesíteni. A verseny 4 kategóriában (WRC, WRC Classic, N4, S1600) folyt 250 regisztrált nevező részvételével - a 2007-es szériában már 5 kategóriában lehet indulni, s eddig 285 regisztrált induló van.

A magyar bajnokság győzteseinek a magyar rally legismertebb és legeredményesebb versenyzői, Benik Balázs, Turi Tamás, Spitzmüller Csaba, Bútor Róbert és Varga "Cigány" Zoltán adták át a díjakat. Ezen kívül a Logitech képviselője Momo Racing Force Feedback Wheel és Formula Force EX Force Feedback Wheel kormánykerekekkel is jutalmazta a legjobbakat.

A díjátadó rendezvényen a meghívottak kipróbálhatták a Logitech G25 kormánykerekét (A termék tesztje). Ezen kívül gokartozhattak, és találkozhattak a magyar Rally Országos Bajnokság legjobb pilótáival is. Az eseményen elárulták a bajnokság szervezői, hogy idén várhatóan márciusban indul útjára a 4. magyar bajnokság, amelyben a szabályok részben változnak annak érdekében, hogy a versenysorozat továbbra is érdekes és kezelhető maradjon. A magyar RBR bajnokságra általában az európai átlag feletti számban neveznek. A Richard Burns Rally Világbajnokságot is a magyar Rallysimfans szervezi idén, az együttműködés lehetőségéről már zajlik az egyeztetés a Logitech és a szervezők között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.