Hirdetés
. Hirdetés

Virtualizáció lépésről lépésre

|

Nem várható robbanásszerű elterjedés a távközlési piacon.

Hirdetés

A távközlés hőskorában több évtized is eltelhetett két olyan mérföldkő között, mint Morse elektromos telegráfja (1837), vagy Bell telefonja (1876), ma ezzel szemben hetente lehet olvasni és hallani innovációt, paradigmaváltást, és természetesen költséghatékonyságot ígérő új megoldásokról, megnehezítve ezzel a döntéshozók helyzetét.

Hirdetés

Változóban van a vállalati IT-vezetők szerepe is, egyre inkább válnak innovációs tanácsadóvá, döntéseik hatása megnövekedett az üzleti stratégiára nézve is. Nekik kell mérlegelni, hogy melyik technológiai újítás marad csupán ígéret, és melyek eredményezhetnek valóban versenyelőnyt.

Az IT-szolgáltatók élen járnak a sok előnnyel kecsegtető megoldások bejelentésében. Kivételt képez ez alól a virtualizáció, annak ellenére, hogy alapvetően ez is IT-szolgáltatás.

„A távközlési cégek két szempontból is helyzeti előnyben voltak a virtualizáció esetében. Egyrészt az eszközgyártás fejlődésével felszabadultak korábban távközlési célokra használt kapacitásaink, másrészt mi a virtualizációs szolgáltatásokhoz szükséges kommunikációs kapcsolatot is tudjuk biztosítani. Így az ügyfél csak egy szolgáltatóval van kapcsolatban, ami a felmerülő kérdéseknél növeli a hatékonyságot, elkerülhetővé válik a szolgáltatók egymásra mutogatása” – mondta Farmosi Attila, az ACE Telecom ügyvezetője.

A virtualizációs szolgáltatások költséghatékony és rugalmas megoldást kínálnak az elavult IT-eszközök kiváltására. Több lépésben bevezethetőek, kapacitásuk igény szerint könnyedén és rugalmasan változtatható. Az ACE Telecom ügyféltapasztalatai azt mutatják, hogy a felhasználók virtualizációs szolgáltatásokkal házon belül először többnyire a telefonközpontokat és a szervereket (elsőként a webszervereket) cserélik le, majd ezt követően váltják ki munkaállomásaikat virtuális desktopokkal és vékonykliensekkel.

„A virtualizációs megoldások külön-külön is teljes értékűek, és nincs minden vállalkozásnak feltétlenül azonnal szüksége mindegyikre. Nem számítunk a robbanásszerű elterjedésükre. Végeztünk piackutatásokat, amelyek az ügyfeleink visszajelzéseivel egybecsengően azt támasztják alá, hogy a piac és a vállalatok egyaránt lépésről-lépésre váltanak virtualizációs szolgáltatásokra” – tette hozzá Farmosi Attila.

 

Az ACE Telecom által végzett piackutatások eredményei alapján jellemzően azok a nagyobb vállalatok váltanak elsőként virtualizációs szolgáltatásokra, ahol az informatikai vezetők már jól ismerik azok előnyeit. Használatukkal nem csak a költségeket tudják csökkenteni, de agilisabbá is teszik a vállalatot azáltal, hogy IT eszközeik kapacitásának rugalmas változtatásával képessé válnak reagálni a piac minden rezdülésére. A kisebb, elavult eszközökkel rendelkező, vagy most induló, de nagy növekedést tervező vállalatok számára pedig az teszi vonzóvá a virtualizációt, hogy alkalmazásával beruházás nélkül építhetnek ki egy jól működő, rugalmas és nem amortizálódó IT infrastruktúrát, 30-40 százalékkal alacsonyabb havi kiadás mellett.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.