Hirdetés
. Hirdetés

Vírust hoz a Lost letöltés

|

A Panda Security szerint veszélyesnek is bizonyulhat a Lost utolsó része, legalábbis, ha nem vagyunk elég körültekintőek.

Hirdetés

A Panda Security szakértői újabb trükkös vírusra hívták fel a figyelmet. A Google találati eredményeinek manipulálásából úgy tűnik, hogy a bűnözők arra használják fel a népszerű sorozat, a Lost utolsó részét, hogy a felhajtást kihasználva vírust juttassanak az óvatlan felhasználók számítógépére.

 

"Az utóbbi fél nap adatai alapján figyeltünk fel a csalásra" - mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "A bűnözők manipulálták a Google keresési eredményeit, így aki a Lost-tal kapcsolatban keres valamit, az kap egy rakás linket, ahol állítólag a Lost utolsó részét lehet megnézni. Ehelyett ezeken az oldalakon a MySecurityEngine nevű, hamis antivírust kapják meg." - tette hozzá a szakember.

 

A vírus, ami valójában antivírus szoftvernek álcázza magát, a már megszokott sémát követi. Miután feltelepül hamis vírusfigyelmeztetéseket generál, és arra biztatja (sőt, adott esetben kényszeríti) a felhasználót, hogy fizessen a hamis antivírus nem is létező teljes verziójáért.

 

Sándor Zsolt megemlítette, hogy a népszerű keresési témák csaliként való kihasználása nem új keletű, hiszen ugyanígy "járt" például az Iron Man 2 is. Ami sokkal inkább meglepő, az a sebesség, amivel ezek az oldalak készülnek, és kerülnek be a Google találatok közé. A tv.com szerint a Lost záró duplarészét május 23-án sugározzák, de egyes becslések szerint addigra a rosszindulatú oldalak száma akár meg is háromszorozódhat. A Panda Security mindenkinek azt javasolja, hogy fokozott óvatossággal közelítsen minden ilyen jellegű weblaphoz.

 

A cikk a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.