Hirdetés
. Hirdetés

Visszanyal a fagyi! A Facebook perli a Yahoo-t

|

Miután a Yahoo szabadalmi pert indított a Facebook ellen, Mark Zuckerbeg cége ellentámadásba ment át.

Hirdetés

A Facebook jogászai ugyanis tíz olyan szabadalomra bukkantak, amelyeket álláspontjuk szerint a közösségi oldaltól lopott a Yahoo. A kontratámadás Florian Mueller, a FOSS Patents blog elismert szakértője szerint sikeres lehet, mivel a citált megoldások közül kettőt a Facebook fejlesztett ki, másokhoz pedig felvásárlás során jutottak hozzá. „Lehet, hogy a Yahoo úgy gondolta, a Facebook a tőzsdére lépés miatt könnyű prédának bizonyul majd, de a mai, tíz szabadalom megsértése miatt benyújtott válaszkereset valószínűleg ráébresztette őket, hogy rossz célpontot választottak” - írta Twitter-bejegyzésében a szakértő.

 



A Yahoo természetesen megalapozatlannak ítélte a vádakat, és továbbra is reménykednek abban, hogy végül csak a Facebooknak kell majd kártérítést fizetnie.

A témáról bővebben a Computerworld oldalán olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.