Hirdetés
. Hirdetés

Visszavág az IBM az Oracle-nek

|

Van válaszlépése a Kék Óriásnak az Oracle Exadata ellenében. Még hitellel is támogatja az IBM a szervizpartnerek áttérését a konkurens platfomról.

Hirdetés

Szerdán jelentette be az IBM nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas integrált rendszereit, amellyel a rivális Oracle Exadata platform kihívója lett.

Az új termékek pureScale Application System formájában (POWER7 hardveren) és System z nagygépes vagy x86 hardveren futó Smart Analytics System rendszerként érhetők el. Képesek túláradó mennyiségű adat kezelésére is a, ennek érdekében tömörítést alkalmaznak az adattárolás során. Ez az IBM szerint akár 80 százalékkal is csökkentheti a háttértár igényeket.

A pureScale csomag tranzakciós igények kielégítésére szolgál, tartalmazza a POWER7 kiszolgálókat, a WebSphere alkalmazás kiszolgálót és az IBM DB2 pureScale szoftverét.

A Smart Analytics rendszerek a piac másik oldalát célozzák, az üzleti intelligencia iránti igényeket igyekeznek kielégíteni. System z nagygépes (mainframe) és System x kiszolgálókkal elérhetők, a Cognos BI és az InfoSphere adattárház szoftverével. Ezek a rendszerek struktúrált vagy struktúrálatlan adatok elemzésére és megjelenítésére, jelentések összeállítására alkalmasak.

Merevlemezek helyett opciósan SSD háttértárral is rendelhetők a gyorsabb működés érdekében.
Az IBM céltudatosan bátorítja a konkurens Sun-Oracle eddigi szervizpartnereit, hogy álljanak át az IBM megoldásainak értékesítésére. Ez nem merül ki a szavakban, összesen 500 millió dollár erejéig nyújt anyagi hátteret az átálláshoz a cég hitelképes partnereinek.

Az új megoldások közül a System x máris elérhető, a System z és a pureScale Application Systems még a negyedévben megjelenik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.