Hirdetés
. Hirdetés

Viszlát Windows Genuine!

|

Új funkciókkal bővül, és új nevet kap a Windows 7 eredetiség-vizsgáló alkalmazása. Egyszerűsödik a nagyvállalati licencelés is.

Hirdetés

Az XP és a Vista után újra változik a Windows 7 eredetiség-vizsgáló alkalmazása. Új funkciókkal bővül, és ennek megfelelően új - Activation Technologies - nevet is kap. A most leváltott Genuine Advantage felett ugyanis már eljárt az idő, hiszen az anno még az XP-hez készült program sokat változott az elmúlt időben. A most bejelentett Activaton a Vistában már megismert kalózmásolat-szűrő megoldásra épül, amely jól vizsgázott, hiszen a redmondi szoftvercég tapasztalatai szerint nehezebb őt másolni, mint az XP-t.

 

 

wga.jpg


A végfelhasználók számára az újragyúrt eredetiség-vizsgálat csupán a figyelmeztetések esetén lesz tetten érhető. Ha a Windows Vista SP1 esetében a PC-t nem aktiválták a telepítés során, akkor a rendszer néha-néha felbukkanó kis ablakban figyelmeztette a felhasználót a figyelmetlenségére. Két opciót ajánlott fel: vagy az azonnali hitelesítést, vagy a későbbi figyelmeztetést. Utóbbi azonban csak 15 másodperc után volt kattintható. A felhasználók viszont - a visszajelzések szerint - nem értették, hogy miért sietteti őket így az operációs rendszer, s miért nem normális az, hogy csak egy későbbi időpontban aktiválják a Windows-t.

A Windows 7-ben ezért változik a figyelmeztetés logikája: a "később" opció azonnal megjelenik, ám rákattintva egy újabb ablak ugrik majd fel, elmagyarázva azt, hogy miért is érdemes aktiválni az operációs rendszert.  Valamint egyszerűsödik a nagyvállalati licencelés is.

A Genuine azonban persze teljesen nem tűnik el, hiszen a Windows XP rendszerek esetén továbbra is a már jól megismert alkalmazás fogja figyelmeztetni a felhasználókat az aktiválásra.

Annak ellenére, hogy az "Eredeti Windows - Valódi előny" programot anno több kritika érte. Egyrészt korábban nem volt tisztázott, hogy miként is működik, s valóban képes-e a kalóz operációs rendszerek elsötétítésére. A redmondi illetékesek nem erősítették ezt egyértelműen meg, pár hónappal korábban viszont több ezer kalóz operációs rendszer sötétült el Kínában. Ráadásul a Geniune sokszor még az eredeti rendszereket sem kímélte. Az ArsTechnica információi szerint 2005 júliusa óta minden ötödik elemzés esetén fals eredménnyel zárult az eredetiségvizsgálata.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.