Hirdetés
. Hirdetés

Vitatott megoldás kiterjesztésére készül a Microsoft a Windows 10-nél

|

A szoftveróriás szeretné elérni, hogy minden Windows 10-felhasználónak legyen saját Microsoft-fiókja, és erről már a rendszer telepítésekor gondoskodik.

Hirdetés

Hirdetés

A jövőben egyre nehezebb lesz Microsoft-fiók nélkül telepíteni a Windows-et, mivel a fejlesztő újabb országokban alkalmaz egy erősen vitatott megoldást.

A változás első jelei tavaly jelentek meg az Egyesült Államokban, ahol az Windows 10 telepítéskor az internetre kapcsolódó eszközökön többé nem jelent meg a helyi fiók lehetősége. Ehelyett a felhasználónak be kellett jelentkeznie egy Microsoft-fiókba, ha pedig nem rendelkezett ilyennel, létre kellett hoznia azt.

Bár a megoldást rengeteg kritika érte, a Microsott nem tágított, és az aktív netkapcsolattal rendelkező amerikai gépeken ma már csak Microsoft-fiókkal lehet konfigurálni a rendszert. Az egyetlen menekülő út az, hogy a telepítés idejére lekapcsolják a netről a gépet. Ekkor a Windows 10 helyi fiókkal települ, és megúszható a Microsoft-fiók létrehozása.

A Dr. Windows nevű német webhely most arról tudósít, hogy Németországban is megjelent a tengeren túlon kipróbált technika. Vagyis a jelek szerint Microsoft ragaszkodik az ötletéhez, és valószínű, hogy a jövőben további országokra fogja kiterjeszteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.