Hirdetés

Vizsgálódik az Apple egy „felrobbant” iPhone ügyében

|

Egyelőre úgy tűnik, hogy az eset nem érint más iPhone-okat.

Elszabadult az interneten egy füstölő iPhone 7 Plus okostelefonról készült Twitter-videó, ami arra késztette az Apple-t, hogy vizsgálatot indítson az ügyben. Az almás cég bejelentette, hogy megkereste Brianna Olivas-t, aki megosztotta a közösségi weboldalon a videót, amelyet azt követően készített, hogy iPhone 7 Plus mobilja "felrobbant".

A meglepődött felhasználó azt írta bejegyzésében, hogy arany rózsaszín okostelefonja, amelyet januárban vásárolt, reggel kigyulladt, miközben ő aludt. Barátja kivitte a fürdőszobába a "füstölgő, sivító hangot adó" mobilt, amely "felrobbant és még több füst áradt ki belőle". Az Apple az eset kapcsán kiadott közleményében azt olvashatjuk, hogy felvették a kapcsolatot a vásárlóval, és vizsgálatot folytatnak az ügyben.

 

Az Olivas által a füstölgő iPhone 7 Plusról készített videó gyorsan terjedni kezdett az interneten, cikkünk írásának időpontjában már 33 ezren retweeltelték. Egy hozzászóló szerint az okozhatta a tűzesetet, hogy folyadék kerülhetett a telefon belsejébe, de ezt a lehetőséget egyelőre nem erősítette meg a hivatalos vizsgálat.

Olivas arról is beszámolt, hogy iPhone-jával nemrégiben gondok adódtak. A tűzeset előtti napon nem lehetett bekapcsolni az eszközt, ezért elvitte egy márkaboltba, ahol az alkalmazottak több diagnosztikai tesztet futtattak le, de nem találtak semmilyen hibát.

Bár nem ez az első eset, amikor egy iPhone felrobbant, de ezekre megvolt a kézenfekvő magyarázat: az egyik mobil szállítás közben megsérült, egy másik pedig véletlenül egy mikrohullámú sütőbe került. Egyelőre semmi jele annak, hogy az Olivas iPhone-jával történt kellemetlenségek más 7 Plus mobilok esetében is bekövetkezhetnek. Mindenesetre várjuk meg az Apple vizsgálatának az eredményét.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!