Hirdetés
. Hirdetés

Vodafone-közlemény a digitális korlátok lebontásáról

|

A Vodafone is aláírta az Innovációs és Technológiai Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárság által kezdeményezett nyilatkozatot, mely szerint 2019 januárjában indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, a SZIP 2.0. A program célja a 100 Mbps-ra alkalmas, gigabites sávszélességre bővíthető, vagy optikai hálózatok kiépítése.

Hirdetés

"A Szupergyors Internet Program 2.0 (SZIP 2.0) elindításáról a gigabites hálózatok kiépítésének érdekében" címmel 2018. december 12-én aláírt nyilatkozat a nagysebességű hálózatok kiépítéséről szól, amely az Európai Uniós Digitális Menetrendben megfogalmazott stratégiai céloknak teljes mértékben megfelel. Emellett a nemzetgazdaság további növekedése, ezáltal pedig Magyarország versenyképessége szempontjából is kiemelt fontosságú.

Hirdetés

"A Vodafone-nál az egyik legfőbb célunk a digitális korlátok lebontása, vagyis az, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a digitalizációt, az internet elérést, így az online világ nyújtotta előnyöket. Örömmel veszünk részt a Szupergyors Internet Program második szakaszának kialakításában, példaértékű, hogy a kormányzat, a szakmai érdekképviseletek és az iparági szereplők együtt dolgoznak annak érdekében, hogy az állampolgárok számára a lehető legszélesebb körben és legjobb minőségben elérhetők legyenek a digitális világ nyújtotta előnyök" - mondta Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A SZIP 2.0 és a Digitális Jólét Program céljainak megvalósítása érdekében az állami és piaci szereplők kiemelt hangsúlyt fektetnek az összehangolt állami szerepvállalásra, a bürokratikus előírások további leépítésére, valamint az adópolitikai ösztönző intézkedésekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.