Hirdetés
. Hirdetés

Webkettes vállalati csoportmunka

|

A közösségi oldalakon használt szolgáltatásokat kínál a Novell.

Hirdetés

Július 2-án megjelent a Novell Teaming + Conferencing (T+C) magyar változata. Az alkalmazás a hagyományos, e-mail alapú csoportmunka-megoldásokat egészíti ki olyan webkettes funkciókkal, mint azonnali üzenetküldés, a VoIP-alapú hangkommunikáció, az alkalmazás- és munkaasztal-megosztás, a jelenlétfigyelés, a wiki, a blog, a fórum, vagy éppen a hirdetőtábla. A Novell GropuWise idén várható, legújabb verzióját már felkészítik a Teaming + Conferencinggel való együttműködésre, de szabványos megoldásként integrálható más gyártók csoportmunka-termékeivel is (például Lotus Notes, IBM Exchange).

Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője szerint a Web 2.0-es technológiák a közösségi oldalakon már bizonyítottak, ezért sokan úgy vélik, vállalati projektekben is lehet létjogosultságuk. Jelen esetben olyan struktúráról van szó, amely együttműködésre ösztönzi a felhasználókat, és a részvevők munkája egymásra épül.

A nyílt technológiai fejlesztési folyamat eredményeként született Teaming + Conferencing önálló termékként, illetve az Open Workgroup Suite (OWS) részeként is megvásárolható. A Novell tervei szerint hamarosan az OWS kisvállalati csomagjába is bekerül. A 60 napos, teljes értékű próbaváltozat innen tölthető le.

Az angol nyelvű verzióhoz térítésmentesen elérhető a magyar fordítás. A magyar változat az ICEcore projekt komponenseihez is elkészült. (Az ICEcore nyílt forráskódú csoportmunka-megoldásokat fejlesztő projekt, amely egyesíti a csoportmunkatereket a valós idejű kommunikációval.) A Novell Teaming + Conferencing megoldás az ICEcore nyílt forráskódú technológiáját egészíti ki olyan vállalati szintű szolgáltatásokkal, mint a munkafolyamat-támogatás, a tesztelés, az oktatás, az egyedi fejlesztés és a terméktámogatás.

A Novell közzétette az IDG Research Services tanulmányát, melyben 100 informatikai vezetőt kérdeztek meg a csoportmunkával kapcsolatos tapasztalatairól és terveiről. 80 százalékuk fontosnak tartotta, hogy az alkalmazottak cégen belül és kívül is hatékonyan együtt tudjanak működni, de csak kevesebb mint a felük tartotta kielégítőnek a hagyományos csoportmunka-megoldások funkcionalitását. A válaszadók 52 százaléka lényegesnek tartotta, hogy az alkalmazottak hozzáférjenek a következő generációs eszközökhöz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.