Hirdetés
. Hirdetés

Wi-Fi holttér probléma a vállalatoknál

|

Adaptív rádióhullám-irányítással növelhető a felhasználói élmény.

Hirdetés

A drót nélküli hálózatok minőségét nagymértékben befolyásolja a környezet. A különböző árnyékolások, például irodabútorok, falak, illetve az egyéb a zajforrások - így maguk a hálózatra kapcsolódó eszközök is - jelentősen ronthatják a jel erősségét. „Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy drót nélküli hálózatra csatlakoztatott eszközt igazgatni kellett annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a jelerősség. A Ruckus esetében erre nincs szükség, hiszen a hozzáférési pontok folyamatosan mérik a jelek erősségét, a zajforrásokat, az interferenciát, majd ezek alapján változtatnak a sugárzás irányán és intenzitásán. Ennek köszönhetően a rádiós jelek folyamatosan a legjobb útvonal felé haladnak, a rendszer képes kikerülni az akadályozó elemeket" - ismertette a Ruckus Wireless megoldás legfontosabb előnyét Bán Tibor, a hazai képviseletet ellátó SafeSoft Kft. ügyvezetője.

A Ruckus Wireless több zajforrás, fizikai akadály, illetve az ezekből eredő interferenciák esetén is jól teljesít. Ennek megfelelően alkalmas szállodák, gyárak, raktárépületek, illetve olyan irodahelységek lefedésére, ahol a hagyományos drót nélküli eszközök csődöt mondanak. A rádióhullámok adaptív irányítását egy speciális antennarendszer és a hozzá kapcsolódó szoftver teszi lehetővé. A szabadalmaztatott antennatömb 9 darab függőlegesen és 9 darab vízszintesen polarizált antennaegységet tartalmaz, ami 4224 lehetséges antennakombinációt eredményez. A hozzáférési pontokban (access point, AP) alkalmazott intelligens szoftver az antennák optimális „meghajtásán" túl arra is képes, hogy a különböző adattípusokhoz más-más reakcióidőt rendeljen, így egy AP akár 200 klienst is kezelhet egyszerre. A beépített intelligenciának köszönhetően az sem okoz gondot, ha a menedzsmenteszközzel valami probléma történik, a hozzáférési pontok a hálózatra csatlakozott felhasználók számára továbbra is biztosítják a sávszélességet.

Ruckus Wireless antenna

Speciális antennával a nagy lefedettségért

Akár 50 százalékos megtakarítás
Összességében a Ruckus által alkalmazott Beamforming technológia a Wi-Fi holtterek megszüntetése révén hatékonyabb munkavégzést, és mind a hálózat kiépítése, mind az üzemeltetése során jelentős költségmegtakarítást eredményez. „Külföldi és hazai bevezetési tapasztalatok alapján elmondható, hogy a konkurens termékekhez képest jellemzően feleannyi AP szükséges a kívánt lefedettség eléréséhez. Ezen kívül az intelligens hozzáférési pontok révén az üzemeltetés során is jellemzően 50 százalékos a megtakarítás, miközben a Ruckus beltéri termékeire korlátozott élettartam garanciát vállal a gyártó" - mondta Bán Tibor.

A már említett Ruckus hozzáférési pontokba épített intelligencia segítségével akár 15 perc alatt ún. meshing hálózat is létrehozható. Ennek során egyetlen AP számára kell biztosítani a hálózati hozzáférést, amit a többi AP egymás közt megoszt, így nagy területek, akár parkok is rendkívül gyorsan és költséghatékonyan lefedhetők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.