Hirdetés
. Hirdetés

Wi-Fi-újdonságok

|

Az új hitelesítési program biztosítani fogja, hogy a különféle gyártóktól származó, mesh technológiájú vezeték nélküli routerek, átjárók és hozzáférési pontok együtt tudjanak működni egymással.

Hirdetés

A Wi-Fi Alliance iparági szervezet által bejelentett Wi-Fi Certified EasyMesh program biztosítani fogja a felhasználók számára, hogy a mesh technológiájú otthoni vezeték nélküli hálózatok kiépítésekor ne kelljen aggódniuk amiatt, hogy a különféle gyártmányú berendezések nem lesznek kompatibilisak egymással. A kompaibilitás a korábbi eszközöknél megvolt, azonban belekavart a helyzetbe a mesh hálózati technika megjelenése, mivel minden gyártó a saját útját járta. A wi-fi továbbra is wi-fi, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy az okostelefonunk vagy a számítógépünk nem fog kapcsolódni a routerünkhöz, legyen az utóbbi bármilyen márkájú. Ha azonban mondjuk egy Linksys Velop router vásárolunk most, csak Linksys Velop hozzáférési pontokat vehetünk hozzá, ha ki akarjuk bővíteni hálózatunk hatósugarát.

Hirdetés

Az EasyMesh azt ígéri, hogy a mesh hálózatok esetében is ugyanolyan interoperabilitás lesz az eszközök között, mint a hagyományos routereknél. Ha tehát például a Linksys EasyMesh-kompatibilissá teszi Velop termékvonalát, és a Netgear ugyanígy jár el a saját termékeinél, az utóbbi Orbi Outdoor hozzáférési pontját használhatjuk egy Linksys Velop routerrel. Ez nagyon fontos, mivel jelenleg a Netgear az egyetlen gyártó, amely kültéri mesh hozzáférési pontokat kínál, ezek azonban csupán a Netgear Orbi sorozatú routereivel működnek együtt.

A Wi-Fi EasyMesh két alapvető alkotóelemből áll: a hálózat és a kliens eszközök teljesítményét monitorozó és jelentő, a mesh hozzáférési pontokon lévő ügynökökből, valamint egy, a hálózat átjáróján vagy valamelyik hozzáférési pontján működő vezérlőből. A vezérlő felügyeli a hálózati forgalmat, és rendeli hozzá a klienseket a hozzáférési pontokhoz a maximális hálózati teljesítmény és kihasználtság elérése érdekében.

Ha egy hozzáférési pont túlterheltté válik, vagy egy kliens egy másik helyre kerül át, ahol egy másik hozzáférési pont hatékonyabban és gyorsabban ki tudja szolgálni, a vezérlő zökkenőmentesen áthelyezi a klienst ennek a hozzáférési pontnak a fennhatósága alá.

Robinson szerint az otthoni wi-fi berendezések gyártói képesek lesznek egyszerre megfelelni az EasyMesh követelményeinek és megkülönböztetni saját termékeiket egyedi szolgáltatásokkal vagy kiemelkedő teljesítménnyel. Például egy cég élenjárhat a hálózatok optimalizálásában, és bár ez a funkció a vezérlő része lesz, az együtt fog működni a más gyártók hozzáférési pontjaiban lévő ügynökökkel is. Az EasyMesh-t szoftveresen valósítják meg, nincs szükség hozzá új hardverre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.