Hirdetés
. Hirdetés

Wifi szolgáltatás a repülőgépeken

|

Kísérleti jelleggel indítja el drótnélküli internetes szolgáltatását az Air France-KLM csoport két Boeingen.

Hirdetés

Az Air France légitársaság wifi szolgáltatással felszerelt repülőgépének első útja a párizsi Charles de Gaulle reptérről New Yorkba vezet, a KLM pedig Panamába indítja hasonló paraméterekkel rendelkező járatát az amszterdami Schiphol repülőtérről. Ezt követően az év hátralévő részében a két gép folyamatosan tengerentúli utakat teljesít majd. A kilenc hónapos tesztidőszak után mind a fogyasztói, mind a műszaki jellegű tapasztalatokat értékelve döntenek a wifi-elérés lehetőségének kiterjesztéséről.

 

Az Air France-KLM cégcsoport két leányvállalata, az Air France, illetve a KLM légitársaság egy-egy Boeing 777-300-as típusú repülőgépén építette ki a drótnélküli internet lehetőségét. Az utasszállító fel és leszállásakor természetesen biztonsági okokból továbbra sem biztosított az internetelérés. A fejlesztők erőfeszítéseinek köszönhetően azonban a gép a 6 kilométeres repülési magasság elérésekor belső hálózaton már képes biztonságos drótnélküli csatlakozást biztosítani az okostelefonok, vagy hordozható számítógépek számára. Ezeken a készülékeken az utasok a repüléshez kapcsolódó minden információt elérhetnek, a célállomásról szóló tájékoztatásokkal, és a légitársaság számos egyéb információjával együtt, illetve különböző televíziós hír- és sportcsatornák elérése is biztosított, mindezek egy saját belső weboldalon keresztül.

A teljes világháló eléréséhez a következő lehetőségek biztosítottak a próbaidőszak alatt (minden osztályra ezek az árak vonatkoznak): 1 óra böngészés 10,95 euróba kerül, az utazás teljes idejére pedig 19,95 eurót kell fizetni a drótnélküli internetelérésért. Az utasoknak bankkártyával van lehetőségük fizetni a szolgáltatásért, a mobiltelefonos használat díját pedig kiszámlázzák a felhasználónak – ára az utas roaming beállításainak megfelelően változik. A belső weboldal elérése ingyenes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.