Hirdetés
. Hirdetés

Wii-gyázz! Nézz!

|

Mozgalmas, vicces, csoportos, felhasználóbarát, elegáns, megfizethető. Tegnap rendezték meg a Nintendo Wii magyarországi sajtótájékoztatóját.

Hirdetés

Maga a készülék egy nem túl nagy, fehér borítású, álló vagy fekvő helyzetbe tehető gép, a hivatalos adatok szerint alig nagyobb, mint egy normál DVD-tok; szerintünk meg pont három DVD tokkal egyenlő - ettől persze még valóban nem túl nagy. A dobozban megtaláljuk magát a gépet, egy Wii Remote irányítót, egy Nunchukot (ez egy kiegészítő, melyet csatlakoztathatunk a Remote-hoz, és bizonyos játékoknál elengedhetetlen), egy Sensor Bart (ez gyakorlatilag a mozgásérzékelő), és extraként kapunk egy Wii Sports DVD-t is, amin öt játék található.

Ezzel máris megkezdhetjük a próbálkozást, és persze meg is tanulhatjuk a kontroller kezelését. Nyilván ahhoz, hogy a konzol igazán élvezetes legyen, azonnal érdemes venni hozzá legalább még egy Remote-ot és egy Nunchukot (sajnos ez a két termék nem egyben, csak külön vásárolható meg), ezzel persze némileg növekszik a vételár. Ha már az anyagiaknál tartunk: 70 ezer forint lesz a pakk, és egészen pontosan 2006. december 8-ától lehet megvásárolni. A gond csak az, hogy már most, elővételben elfogytak a kis hazánkba szánt első készletek, remélhetőleg hamarosan újabb szállítmány érkezik majd.



Az alapgép többféle érdekes szolgáltatással indul, ezek bizonyos részéhez internetkapcsolatra lesz szükségünk:

Disc Channel: Itt játszhatunk az új Wii, vagy bármelyik korábbi, Nintendo GameCube-os játékkal.

Mii Channel: egy nagyon jópofa ötlet, melynek lényege, hogy mindenki csinálhat magának egy kis karaktert - arcot, szemet, szájat, színeket választhatunk, majd az elkészített karaktert elmenthetjük a kontrollerre. Így ham mondjuk átmegyünk valakihez, nála is a saját karakterünket használhatjuk, persze csak a Nintendo saját játékaival.

Photo Channel: az SD kártyánkra készített digitális képeket tudjuk vele megnézni, kivetíteni, vagy akár módosítani, esetleg zenei aláfestéssel prezentálni mindet a családnak (MP3 támogatás adott, a muzsikát bármikor cserélhetjük).

Forecast Channel: ahogy a neve is mutatja, a világ bármelyik tájáról lekérhetjük az aktuális időjárást, vagy éppen előrejelzést.

News Channel: egy, még nyilván korai fázisban lévő fejlesztés, melyben ingyenesen olvashatunk nagyvilági híreket. Most még kevesebb forrás van, 2007 környékén már több száz, esetleg több ezer hírforrás is elképzelhető.

Wii Shop Channel: itt kezd igazán érdekessé válni a dolog, ugyanis ezen a részen vásárolhatunk rengeteg extrát. Wii pontokat kell vennünk (hamarosan kapható lesz a boltokban egy 2000 pontos feltöltőkártya, hasonló, mint a WOW Game Card), és ezekkel vásárolhatunk a virtuális világban többek között játékokat. Egy kétezer pontos kártya ára 20 dollár körül lesz.

Internet Channel: egy speciális böngésző segítségével szörfölhetünk a neten; ez természetesen új élményt nyújt majd, köszönhetően a teljesen egyedi kontrollernek.

Wii Message Board: üzeneteket hagyhatunk a családtagonak például, körülbelül úgy, mintha a hűtőre ragasztanánk cetlit.

A bemutatóról szóló teljes beszámoló és a kapcsolódó videoanyag a GameStar.hu oldalain olvasható >>
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.