Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10 biztonsági tipp: fájlelőzmények bekapcsolása

|

Ha nem tároljuk összes adatunkat a felhőben, egy új Windows 10-es személyi számítógép üzembe helyezésekor az egyik első lépések egyikeként ajánlatos bekapcsolni az operációs rendszer fájlelőzmények szolgáltatását.

Hirdetés

A fájlelőzmények funkció nem csupán másolatot készít az adatfájlokról, hanem eltárolja a fájlok korábbi verzióit is, és lehetővé teszi ezen korábbi változatok előhívását.

Hirdetés

Alapbeállításban a fájlelőzmények funkció pillanatfelvételt készít a számítógépen tárolt azon dokumentumokról, képekről, zenékről és videókról, amelyek a Dokumentumok, Képek, Zenék és Videók mappában találhatók (ha más helyen lévő fájlokról is szeretnénk biztonsági másolatot készíteni, akkor helyezzük el azokat ezen mappák valamelyikébe), a munkaasztalról, a kapcsolati adatokról, valamint az Internet Explorer és az Edge böngészőkben tárolt kedvenc weboldalakról. Ugyanakkor nem készül pillanatfelvétel a OneDrive-on tárolt állományokról.

A fájlelőzmények funkció használatához egy külső meghajtóra, második merevlemezre vagy egy hálózati meghajtóra van szükség. Kattintsuk a Start, majd a Gépház gombra, indítsuk el a Frissítés és biztonság modult, menjünk a Biztonsági mentés oldalra, majd a Biztonsági mentés a Fájlelőzményekkel részben kattintsunk a Meghajtó felvétele lehetőségre. A Windows 10 keres nekünk a rendszerben egy megfelelő meghajtót, amelyet kattintással hagyhatunk jóvá. Ha nincs a rendszerben megfelelő meghajtó, megadhatunk egy tartalékmásolat készítésére alkalmas hálózati meghajtót.

Egy fájl korábbi változatát úgy kaphatjuk meg, hogy a Fájlkezelőben kattintunk a jobb egérgombbal a fájlon, a megjelenő menüben a Tulajdonságok/Előző verziók lehetőségeket választjuk, a fájlverziók között megkeressük azt, amelyet helyre szeretnénk állítani, majd kattintunk a Visszaállítás gombon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.