Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10 helyett Linux Lite 5.0: egy próbát megér!

|

Megjelent az egyik legkellemesebb Windows-alternatíva, a Linux Lite legújabb kiadása. Olyan gépeken is megbízhatóan fut, amelyeken a Microsort operációs rendszere nem, és alapból izmos szoftvercsomag tartozik hozzá.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 7 és a Windows 10 nem rossz operációs rendszer, csak az a bökkenő, hogy a Windows 7 támogatása már lejárt, a Windows 10 újabb változataiban pedig rendre sok a hiba. Vagyis a felhasználóknak választaniuk kell, hogy egy mindinkább sebezhető OS-t futtatnak-e, vagy vállalják a továbbfejlesztést a Windows 10-re, amely időnként megbotlik, ráadásul tele van olyan funkciókkal, amelyek adatokat szolgáltatnak a Microsoftnak.

Hirdetés

Illetve van még egy lehetőség: átállni a Linuxra. A Linux alapú operációs rendszerek a régi számítógépeken is jól futnak, és a támogatásukra se lehet panasz. A Linux Lite az egyik legjobb Linux-kiadás azoknak, akik a Windowsról akarnak átállni, és egy pehelysúlyú, modern, barátságos OS-t szeretnének.

A váltással kacérkodók számára jó hír, hogy immár letölthető és telepíthető a Linux Lite 5.0 "Emerald", amely az Ubuntu 20.04-en alapszik. Olyan modern szoftverek tartoznak hozzá, mint a Linux kernel 5.4.0-33, a LibreOffice 6.4.3.2, a Gimp 2.10.18, a Thunderbird 68.8.0, a Firefox 76.0.1 és a VLC 3.0.9.2.

Az "Emerald" az eddigi legtartalmasabb Linux Lite, állítja az alkotó, Jerry Bezencon. A UEFI támogatás alapból biztosított, és a GUFW-t a sokkal konfigurálhatóbb FireWallD váltotta fel.

Ha kedvet kaptunk a Lite 5.0 "Emerald" kipróbálására, innen tudjuk letölteni, de mielőtt telepítenénk, feltétlenül olvassuk el a rendszerhez biztosított kalauzt.

Azonnal cseréljük-e le a Windowst a Linux Lite-re? Semmiképpen sem. Először csak próbáljuk ki, ízlelgessük, ismerkedjünk vele - meg leszünk lepve, hogy milyen használható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.