Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10: ingyen is, meg nem is

|

Nehezen követhető a Microsoft kommunikációja az új operációs rendszerről.

Hirdetés

Nagy port kavart a hivatalos Microsoft blog pénteki bejegyzése mely szerint nem csak a korábbi (7,8,8.1) Windows-tulajdonosok, de az Insider Preview tesztprogramban részt vevők számára is ingyen biztosítják az új operációs rendszert. A pénteki bejegyzésben pontosan az szerepelt, hogy a programban résztvevők a Windows 10 végleges verzióját kapják meg aktiválva. Nos, azóta csendben frissítették a bejegyzést és az aktiválás kikerült a mondatból.

Hirdetés

Jelenleg tehát úgy néz ki a dolog, hogy aki teszteli a rendszert annak továbbra is meg kell majd vennie az aktiváló kulcsot minimum 199 dollárért. Feltéve, hogy valóban eredeti operációs rendszert szeretne futtatni a gépén.

 

Mert természetesen az átlagos felhasználót nem fogja zavarni, hogy a Windows verziója nem eredeti, amire az operációs rendszere esetleg időnként figyelmezteti is, azonban felmerül a kérdés mekkora gondot okoz majd azoknak a rendszergazdáknak, akik az átállást készítik elő, és esetleg kínos helyzetbe kerülhetnek, ha a Windowsok eredetiségét kezdi valaki firtatni egy szoftveraudit során.

Összegezve a helyzetet a jogtisztaság kérdése továbbra sincs letisztázva és a redmondi kommunikációs csapat csak tovább bonyolítja a dolgokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.