Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10: nagyon bejött az őszi frissítés!

|

Örülhet a Microsoft: az elmúlt hónapban sokat nőtt a Windows 10 részaránya, bár még mindig a Windows 7 vezet.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 Fall Creators Update a jelek szerint sokat lendített a Microsoft legújabb asztali operációs rendszerén, a NetMarketShare mérései ugyanis komoly részarány-növekedésről számoltak be az elmúlt hónapban.

A Windows 10 terjedése korábban lassult, mert azok a Windows 7 és 8.1 felhasználók, akik jogosultak voltak a továbbfejlesztésre, nagyrészt már megtették ezt a lépést. Az őszi frissítés azonban új lökést adott a váltásnak.

Novemberben a NetMarketShare szerint a Windows 10 már az asztali rendszerek 31,95 százalékán futott, de még mindig a Windows 7 vezet 43,12 százalékkal. Noha az előző havi 43,05 százalékról ő is nőtt egy kicsit, gyarapodása eltörpül a Windows 10-é mellett, amely korábban 29,86 százalékon állt.

Ez azt jelenti, hogy a Windows 10 egyre jobban megközelíti 2009-es elődjét, bár még eltart egy ideig, amíg átveszi a vezetést. A váltást az teszi sürgetővé, hogy a Windows 7 támogatása 2020-ban lejár, és attól fogva semmilyen frissítés vagy biztonsági javítás nem készül többé a rendszerhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.