Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10-tipp a zavartalan PC-használathoz

|

Akadályozzuk meg, hogy a rendszer automatikusan újrainduljon, amikor éppen használjuk a számítógépet.

Hirdetés

Hirdetés

A felhasználók egyik komoly kifogása a Windows 10 frissítési gyakorlatával kapcsolatban, hogy az operációs rendszer megkérdezés, jóváhagyás nélkül újraindul, hogy befejezze a javítófoltok telepítését, amit géphasználat közben nem lehet megvalósítani.

Sokan nem tudják, hogy az ilyen jellegű kellemetlenségek elkerülése érdekében úgynevezett aktív időszak adható meg, amikor az operációs rendszer nem fog próbálkozni az újraindítással. A Start menüben kattintsunk a Gépház ikonra, indítsuk el a Frissítés és biztonság modult, majd a Windows Update részben kattintsunk az Aktív időszak módosítása lehetőségre. A megjelenő ablakban adjuk meg az aktív időszak kezdési és befejezési időpontját, végül kattintsunk a Mentés gombra.

A funkció leírása szerint az aktív időszak során nem indul automatikusan újra a számítógép, illetve nem indul újra, amikor éppen használjuk azt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.