Hirdetés

Windows 10 tipp: Start menü optimalizálása

|

Mappába szervezhetők a Start képernyő csempéi a Windows 10 legújabb változatában.

A Windows 10 kialakítására már korábban is hatással volt a mobil változat, és nincs ez másképpen a legújabb, Creators Update nevű verzióban sem. Itt jelentek meg először a windowosos okostelefonokon megismert alkalmazásmappák, amelyek a Start képernyő csempe szekciójában hozhatók létre. A funkció célja, hogy kisebb helyen több appcsempét helyezhessünk el. Egy alkalmazásmappa létrehozása pontosan úgy történik a Windows 10-ben, mint egy windowsos okostelefonon, megragadjuk az egérrel az egyik appcsempét és egy másik appcsempére ejtjük, melynek hatására a Windows 10 automatikusan létrehozza a mappát, amelyben aztán további appokat helyezhetünk el.

A mappa létrehozása ugyanakkor kissé trükkös művelet, ugyanis ha egy appcsempét egy másikhoz közelítünk, az utóbbi hajlamos elugrani, azt gondolván, hogy csak át akarjuk rendezni a csempéket. Ha azonban az első csempét alulról vontatjuk rá a másodikra, működni fog a dolog. A kész alkalmazásmappa átméretezéséhez kattintsunk a mappán a jobb egérgombbal, és a Méretezés menüben válasszunk a méretek közül. 

Hirdetés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!