Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10: végső visszaszámlálás

|

Már csak 10 napig, július 29-ig térhetnek át ingyenesen az operációs rendszer 7-es és 8-as változatát használók a Windows 10-re, aztán augusztus 2-án jön az évfordulós frissítés.

Hirdetés

Csak pár nap választ el minket az ingyenes frissítési határidő lejártától, majd augusztus elején jön az új operációs rendszer nagyszabású "évfordulós" frissítése, így érdekes módon az utolsó pillanatban áttérők rövid időn belül újabb jelentős továbbfejlesztésnek nézhetnek majd elébe.

Az operációs rendszer tesztelőkhöz eljuttatott legújabb, 14393-as verziószámú buildje az ezt megelőző változatokhoz hasonlóan egy végső hibajavítás érdekében készült, ennek megfelelően nem sok újdonság található benne. A Microsoft tájékoztatása szerint a fejlesztők javítottak a Start menü, a Cortana és a Műveletközpont megbízhatóságán, valamint lehetővé vált az iPod eszközök USB-s tárolóeszközként való csatlakoztatása.

A hivatalos bejelentés szerint a Windows 10 évfordulós frissítése augusztus 2-án válik elérhetővé jelentős továbbfejlesztésekkel a Cortana digitális asszisztensben és más területeken, valamint a tollas adatbevitelt magasabb szintre helyező Windows Ink technológiával. Mielőtt azonban ez megtörténne, a vállalat felgyorsult ütemben küldözgeti az újabb és újabb buildeket a tesztelőknek, hogy azok minél több hibát kiszűrjenek belőle a végső változat megjelenése előtt.

Úgy tűnik kevés hiba található a legfrissebb buildben, ezek némelyike azonban meglehetősen súlyos. Az egyik leginkább kritikus a kamera vezérlőprogramjának a problémája, amely kékhalált idéz elő az érintett Surface Bookokon és Surface Pro 4 tableteken. A Wi-Fi kapcsolat még mindig instabil a Windows 10 Mobile-t futtató egyes eszközökön, és a Bluetooth kikapcsolása összeomlást vagy resetet okoz ugyanezeken a berendezéseken. A Wallet appot használók pedig azt tapasztalhatják, hogy a PIN-kódjukat kétszer kell megadniuk.

Időközben feladta a Microsoft annak a céljának az elérését, hogy a Windows 10 2018 közepére 1 milliárdnyi eszközön fusson. A legújabb statisztika szerint június végéig 350 millió eszközre telepítették az új operációs rendszert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.