Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7, ahogy a felhasználó látja

|

A közösség szerint a migráció és a kompatibilitás a legsarkalatosabb kérdés a Microsoft új operációs rendszere kapcsán.

Hirdetés

A felhasználókat elsősorban a Windows 7 migrációs és kompatibilitási kérdései foglalkoztatják, derült ki egy szúrópróbaszerű felmérésből, amelyet az informatikai szolgáltatásokat nyújtó iYogi végzett internetes fórumok, weboldalak és közösségi szolgáltatások átvizsgálása alapján. A vállalat az elmúlt héten több tízezer online véleményt követett nyomon (MSDN, TechNet, Yahoo Answers, Google Groups, Amazon, CNET, Epinions, Facebook, Twitter stb.), és összeállította a Microsoft új operációs rendszerével kapcsolatos problémás kérdések Top 10-es listáját, amelyen első helyen szerepelt a migráció és a kompatibilitás kérdése.

Hol nézzünk utána?

A Microsoft számos csatornán és szolgáltatáson keresztül igyekszik tájékoztatni a felhasználókat. Az egyik ilyen a héten indított Windows 7 Compatibility Center, egy weboldal, ahol megtudhatjuk, mely hardver-, illetve szoftvereszközeink kompatibilisek a Windows 7-tel. A rendszer egyelőre nem működik tökéletesen, a hazánkban is igen elterjedt "Adobe Photoshop CS2" például még nincs a találati listában. A weboldalról letölthetünk egy eszközt, amely megvizsgálja a gépünket, és megállapítja, hogy a konfiguráció alkalmas-e az új operációs rendszer futtatására. Egy másik weboldalon lépésről-lépésre, videók segítségével járhatjuk végig a legjellemzőbb migráció (Windows XP-ről 7-re) lépéseit. Igen részletes magyar nyelvű anyagok találhatók emellett a Windows 7-tel foglalkozó Microsoft TechNet témaközpontban és fórumon.

A felhasználókat ezen kívül a következő kérdések foglalkoztatják: új funkciók, teljesítmény, felkészülés az átállásra, részben megújult felhasználói felület, telepítésre szánt idő, ár. A Microsoft Windows 7 Help & How-to weboldalán további válaszokat kaphatunk a fenti kérdésekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.