Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7 biléta júliustól

|

Nyártól opció formájában már előre megvehetjük a Windows 7-et.

Hirdetés

A malajziai TechARP.com információ szerint a Microsoft ingyen, vagy kisebb díj ellenében biztosítja, hogy leendő, Windows 7 operációs rendszerét utólag telepíti azon Windows Vista kompatibilis gépekre, amiket 2009. július 1-e után vásároltak. A lap információi szerint a redmondi cég ugyanis lehetőséget ad bizonyos számítógép gyártóknak, hogy azok ilyen opcióval árusítják számítógépeiket. Hasonlóan a 2006-os gyakorlatukhoz, amikor még Vista Express Upgrade opciót kínáltak az akkori XP tulajdonosoknak.

Az oldal információit azért is érdemes komolyan venni, mivel már korábban több Windows variáns bevezetési dátumát is pontosan megjövendölték, s információik általában bebizonyosodnak. Erre utal Mary-Jo Foley Microsoft szakértő blogbejegyzése is, amelyben a redmondi szoftveróriás szóvivőjének a reagálása is olvasható, aki gyakorlatilag nem erősítette meg, és nem is cáfolta a maláj oldal információit: "Gyakran különböző opciót kínálunk partnereiknek a szoftvereink árusításához, ám jelenleg semmi bejelenteni valónk sincs".

A TechARP ezen felül további részleteket is közölt a leendő opcionális rendszerről. Ezek szerint a Windows Vista Home Premium vásárlók Windows 7 Home Premiumra, a Vista Businessről Windows 7 Professionalra, Vista Ultimateről Windows 7 Ultimatere frissíthetnek. Kikötés még, hogy a nyelvi variánsoknak egyezniük kell, magyarán egy német Vista csak egy német Windows 7-re frissíthető, valamint a különböző prémium kiadások sem változtathatnak meg. Vagyis a Vista Home Premium K edition-ért cserébe Windows 7 Home Premium K edition jár.

 

windows_7_desk_k.png


Az akció egészen a Windows 7 bevezetéséig tarthat, amelyeket a szekértők 2009 végére, 2010 elejére prognosztizálnak. Bár korábbi hírek szerint a karácsonyi bevezetés a cél: "A hetessel kapcsolatban teljes mértékben jövő karácsonyra fókuszálunk" - nyilatkozta korábban Doug Howe, a Microsoft ügyevezője.

Hivatalosan azonban még csak a Windows 7 első bétája elérhető, amely Január 13-án jelenik meg, mikor az MSDN Developer Conference chicagói résztevői első kézből próbálhatják ki a dobozos változatot. Igaz a Torrent oldalakon már az elmúlt év végén megjelent a béta verzió. A 6.1.7000.0.081212-1400 számú build kiadást a világháló sötét oldalát jól ismerő felhasználóknak ezért már módjukban lehetett kipróbálni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.