Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7: kedvezményes kiadás-váltás

|

Kedvezményesen válthatunk majd a Windows 7 kiadások között. A családi csomagnál 200 dolláros is lehet a megtakarítás.

Hirdetés

Brandon LeBlanc, a Microsoft kommunikációs menedzsere a Windows 7 blogján hivatalosan bejelentette a Windows Anytime Upgrade (WAU) árait. Az általa leírtak szerint a Windows 7 Starter - Home Premium váltás 79.99 dollárba (körülbelül 15 ezer forint), a Home Premium Professional csere 89.99 dollárba (körülbelül 17 ezer forint), az Ultimate pedig 139.99 dollárba (körülbelül 26 ezer forint) fog kerülni.

 

 

win7_family.jpg


Ezen árak mind az Egyesült Államokra érvényesek, ám ha az arányokat nézzük, akkor nagy valószínűséggel kijelenthetjük: a hazai felhasználók is kedvezményesen válthatnak majd a Windows 7 kiadások között. A redmondi szoftvercég korábbi tájékoztatása szerint ugyanis a dobozos Home Premium 199.99 dollárba, a Professional 299.99 dollárba, az Ultimate pedig 319.99 dollárba fog kerülni, amelyek mellett valóban kedvezményesnek tűnnek a fenti árak. Például ha valaki vásárol majd egy Windows 7 Home Premium rendszert, hogy azt később Professional-ra fejlessze, akkor mindezt 290 dollárból megúszhatja, miközben a vállalatoknak szánt kiadás egyébként 299.99 dollárba kerül.

Bármikor lehet váltani

A WAU segítségével ugyanis bármikor továbbfejleszthetjük a Windows 7 kiadásokat. A program ugyanis lehetőséget ad arra, hogy "tovább okosítsuk operációs rendszerünket". Window 7 Starterről Home Premiumra, illetve Home Premiumról Professional, vagy Ultimate kiadásra. Ráadásul a Windows 7 részét képező Windows Anytime Upgrade alkalmazással ezt úgy tehetjük meg, hogy az állományaink és a beállításaink nem változnak, csak a Windows lép át a háttérben egy magasabb kiadásra.

A Windows Anytime Upgrade a lehetséges váltásoknak megfelelően kétféle módon lehet hasznos. Egyrészt ha valaki egy új netbookot vásárol Windows 7 Starter Edition operációs rendszerrel, amit egyébként nem csak internetezésre, levelezésre szeretné használni, akkor bármikor könnyedén válthat a jóval okosabb Windows 7 Home Premiumra. (Korábbi tapasztalatunk szerint érdemes is, hiszen a netbookok többségén a Home Premium remekül elmuzsikál). Másrészt azoknak lehet jó, akik Home Premium operációs rendszerű gépet használnak, de később szeretnék használni a fejlettebb kiadások funkcióit. Így például ha valakinek hirtelen szükséges lesz a Windows 7 Professional és Ultimate esetén elérhető Windows XP Mode-ra, nem kell új operációs rendszert vásárolnia.

Online és dobozos

A Windows 7 megjelenése után két féle úton lehet majd fejleszteni a rendszereket: online módon, vagy a boltban megvásárolva a cseréhez szükséges kulcsot tartalmazó dobozt. Előbbi csak Ausztráliában, Belgiumban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Hollandiában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban lesz elérhető, vagyis a magyar felhasználók számára csak a dobozos alternatíva lesz elérhető.

Családi csomag

Brandon LeBlanc mindez mellett hivatalosan bejelentette a Windows 7 családi csomagjának az árát is, amely magában foglal három Home Premium licencet. Az Egyesült Államokban ezen speciális kiadás 150 dollárba fog kerülni, vagyis így több mint 200 dollárt takaríthatnak meg a vásárlói. Ha a családi csomag hazánkban is elérhető lesz, akkor nagy valószínűséggel hasonló aránnyal számolhatunk majd.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.