Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7: nincs több nyilvános béta

|

A fejlesztők már az RC változaton dolgoznak. Aki tesztelni akarja, az február 10-ig még letöltheti.

Hirdetés

Nem érdemes haboznia annak, aki szeretné még megjelenés előtt kipróbálni a Windows 7-et, ám még nem töltötte le azt. Steven Sinofsky, a Windows és a Windows Live Engineering Group vezetőjének a blog-bejegyzése alapján ugyanis a későbbiekben a nagyérdeműnek nem lesz lehetősége erre, mivel a Microsoft nem tervezi, hogy újabb nyilvános bétát adjon ki. Az új operációs rendszerük következő megjelenés előtti RC (Release Candidate) változata csak néhány tesztelő számára lesz elérhető.

A cég alelnöke ugyanakkor nem nevezett meg pontos időpontot, hogy az RC megjelenése mikorra várható, így még nem lehet pontosan tudni, hogy a Windows 7 mikor kerülhet a boltok polcaira. Jelenleg a 2009. végi, 2010. januári-februári megjelenés valószínűsíthető szakértők szerint. Előbbit támasztja alá Doug Howe, a Microsoft ügyevezőjének nyilatkozata, aki a WinHEC konferencián elszólta magát, mondván: "A hetessel kapcsolatban teljes mértékben jövő karácsonyra fókuszálunk". Persze logikus lenne az is, ha Redmondban 3 évvel a Vista megjelenése után időzítenének, így a 2010. januári-februári premier sem kizárható.

 

windows_7_desk_k.png


Vagyis aki szeretné kipróbálni a Windows 7 bétáját, annak már csak pár napja van arra, hogy letöltse a Microsoft oldaláról. A meghosszabbított február 10-i határidő után ugyanis már nem lehet a letöltését kezdeményezni. A 10-én megkezdett letöltéseket ellenben 12-ig még be lehet fejezni. A korlátozás termékkulcsokra nem vonatkozik, ezeket 12.-e után is lehet igényelni, amennyiben a felhasználó már letöltötte a Windows 7 bétáját, amellyel a tesztverzió egészen augusztus 1-ig lesz használható.

Azoknak, akik mégis lemaradnának a bétáról, vagy nem rendelkeznek olyan sávszélességgel, amellyel érdemes lenne megpróbálni leszedni a most megjelent változatot is szolgálhatunk jó hírrel. A PC World februári - február 5-én megjelenő - számának DVD mellékletén megtalálhatják a Windows 7 bétát, s a hosszadalmas letöltés helyett csupán egy termékkulcsot kell kérniük.  

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.