Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7 RC – már csak egy hét

|

Március elsejétől kétóránként újraindul majd a próbaverziójú operációs rendszer. Érdemes időben gondoskodni az átállásról!

Hirdetés

Meg vannak számlálva a Windows 7 RC (Release Candidate) operációs rendszereknek a napjai. Március elsejétől ugyanis életbe lép a szoftverrel kapcsolatos első korlátozás, hogy a felhasználókat így ösztökélje a teljes verzióra történő váltásra.

 

 

win7home.jpg
 

 

 

Habár a rendszer továbbra is ingyenesen használható lesz, kétóránként újra fog indulni, így nem lesz alkalmas hosszabb munkák elkészítésére, kivéve ha a gép előtt ülő párhuzamosan az órát is figyeli, elmentve művét még a kikapcsolás előtt. A leálláskor ugyanis a Windows 7 RC nem fog automatikusan menteni, így akár kellemetlen meglepetések is érhetik a tulajdonosait.

Ha az ingyenességért cserébe továbbra is használni kívánjuk a kétórás időzárral ellátott próbaverziójú rendszert, akkor a június elsejei határidőt kell még fejben tartanunk, amikor véglegesen lejár a Windows 7 RC. Ettől az időponttól kezdve továbbra is kétóránként leáll majd a számítógép, a háttérkép fekete lesz, a tálca jobb alsó sarka fölött pedig „A Windows e példánya nem eredeti" üzenet jelenik meg az adott próbaverzió nyelvén. Ez egyben azzal is jár, hogy a PC-re nem telepíthetők az opcionális frissítések vagy olyan letöltések, amelyek eredeti Windowst igényelnek.

A fentiek alapján a Microsoft a végleges verzióra való mihamarabbi átállást javasolja. Váltani azonban technikai okok miatt csak tiszta telepítéssel lehet, mikor a telepítő teljesen lepucolja az adott partíciót, törölve a beállításokat, a fájlokat és a programokat. Így azok mentéséről érdemes még a folyamat megkezdése előtt gondoskodni.

 

 

win7_asztal_k.jpg


A Windows 7 a Gemius adatai szerint jelenleg 9,35 százalékos részesedést tudhat maga mögött Magyarországon, amely meglehetősen jó eredmény. Főként ha a Vista 2007-es debütálásához viszonyítjuk. A Microsoft előző operációs rendszere ugyanis ennyi idő elteltével mindössze 0,98 százalékos részesedést szerzett hazánkban. Persze e magas értékhez a tesztpéldányú operációs rendszerek is komolyan hozzájárultak, a Windows 7 hazai megjelenésekor már az itthoni gépek 3,5 százalékán volt megtalálható a szoftver, amely érték anno szinte csak a béta, az RC és az RTM kiadásokból adódott össze.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.