Hirdetés
. Hirdetés

Windows 8 lesz az új ultrabookokon

|

Az Intel ügyvezetőjének nyilatkozata szerint várhatóan jövőre kerül piacra az ultrabookok Windows 8 operációs rendszerrel futó változata, mely igencsak előmozdíthatja a készülék iránti keresletet.

Hirdetés

Több mint 60 féle ultrabook kerül a következő évben a boltok polcaira, de az idei év végéig is több mint tíz modellt a piacra dobnak majd a gyártók - nyilatkozta Tom Kilroy, az Intel nemzetközi kereskedelemért felelős alelnöke. Azt is hozzátette, hogy a Windows 8 lehet az az extra, ami miatt az ultrabookok forgalma a jövő év második felében, illetve az iskolakezdés idején fellendülhet majd.

Technológiai háttér

Az ultrabookok ezen változatai újgenerációs Core processzorokkal, valamint Ivy Bridge mikroarchitektúrával lesznek ellátva - mondta Kilroy.

Ugyan a Microsoft a múlt hónapban kiadott egy fejlesztői változatot, és azt is megígérte, hogy hamarosan jön a beta, de arra a kérdésre, hogy mikor jön ki a Windows 8 végleges változata, nem tudott pontos választ adni.

Az Intel által támogatott, szupervékony kialakítású, érintőképernyős, megnövelt akku-kapacitású gépeket az idei év utolsó negyedében dobják a piacra a gyártók. A Lenovo, az Acer, az Asus és a Toshiba mindegyik ultrabookjában Core processzorok és Sandy Brigde mikroarchitektúra található. A gépek emlékeztetnek az Apple Macbook Air modelljeire, bár kissé vékonyabbak.

A potenciális vásárlóközönséget azonban egyelőre nem érdeklik az ultrabookok, mivel nem túl olcsók.  Az 1000 dollárt is meghaladó áru gépek a felhasználók szerint nem nagyon érnek ennyi pénzt, ezért inkább a jól bevált, megszokott termékeknél maradnak.

A következő év végi szezonban azonban az ultrabookok akár már 699 dollártól megvásárolhatóak - nyilatkozta Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója. Mindebben azért lehetett ilyen biztos, mert a gépek alkatrészeinek (például az érintőképernyő) beszerzési ára biztosan csökken majd.

A Windows 8 mindenképpen segít majd abban, hogy az ultrabookok kelendőbbek legyenek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az Intel eladásai minden új Windows operációs rendszer megjelenésével megugrottak. Gondoljunk csak a Windows 7-re, amit 2007-ben adtak ki. Nem véletlen, hogy az Intel ebben az évben könyvelhette el a legerősebb negyedévét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.