Hirdetés
. Hirdetés

Windows 8 Store app lett a Metro utódja

|

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az alkalmazások esetében a "Metro" helyett a "Windows 8 Store alkalamzás" megnevezés használandó.

Hirdetés

A Microsoft napokban zajló BUILD fejlesztői konferenciáján Will Tschumy vezető felhasználói-élmény tanácsadó megerősítette, hogy a főként a Windows Rt - valamint kisebb mértékben a Windows 8 – elsöprő sikerét biztosítani hivatott alkalmazások esetében a cég a “Windows 8 Store app” megnevezést részesíti előnyben. Mikor megkérdezték, a fejlesztők minek nevezzék a korábban “Metro” név alatt futó alkalmazásokat, Tschumy elmondta: “Ezeket mi “Windows 8 Store alkalmazásnak” hívjuk”.

windows apps
windows apps

Az új piactér

A Microsoft még augusztusban jelentette be, hogy lecseréli a Metro kódnevet mert az elektronikai áruházakat üzemeltető német Metro AG panasszal élt a név ellen. Azóta a cég minden nyilatkozatot megtagadott, mikor a Windows alkalmazások elnevezéséről kérdezték őket.

Nyár vége óta a Microsoft egyes részlegei az új felhasználói felületet a “Modern” illetve a “Modern UI-stílus” névvel illették, míg mások a “Windows 8 stílus” megnevezéssel hivatkoztak rá. A Tschumy által hivatalossá tett megnevezés még a BUILD programfüzetében sem szerepelt, ott a rövidebb “Windows Store app” elnevezést használták.

A Directions on Microsoft elemzője, Wes Miller szerint a Windows Store jelenleg mintegy 10.000 alkalmazást kínál amelyek közel kilencven százaléka ingyenes.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.