Hirdetés
. Hirdetés

Windows adó(visszatérítés)

|

Valaki megpróbálta visszaigényelni a "Windows-adót".

Hirdetés

A Linux-felhasználók régóta és sokat morgolódtak amiatt, hogy miért kell fizetni az olyan Windows licencért, amit sohasem fognak felhasználni - vagyis ha olyan új gépet vásárolnak, melyre már előre telepítettek valamilyen Microsoft operációs rendszert. Előszeretettel hivatkoznak a dologra "Windows-adóként" - ami egyúttal szójátékos utalás a XVII-XVIII. században Angliában, Skóciában és később az Egyesült Királyságban létező "ablakadóra" -, és természetesen az első ilyen konfiguráció vásárlása óta próbálkoznak a nem használt operációs rendszer árának visszaszerzésével.

A héten a Linux-közösségben ismét előjött a Windows-adó témája, köszönhetően annak, hogy valaki megpróbálta visszaszerezni a fel nem használt Windows licenc árát. A mostani eset érdekessége, hogy a visszatérítésért cserébe a Lenovo titoktartási szerződést akart aláíratni az illetővel.

A teljes cikket a Computerworld oldalán olvashatja el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.