Hirdetés
. Hirdetés

Windows-tipp: több fájl egyidejű átnevezése sorozatként

|

Egyszerűen elvégezhetjük a csoportos átnevezést az operációs rendszerben külső program futtatása nélkül.

Hirdetés

Hirdetés

Ha van egy rakás egymáshoz kapcsolódó fájlunk különféle, egymáshoz nem illő nevekkel (például egy esküvőn vagy más családi eseményen készült fotók), és át akarjuk őket úgy nevezni, hogy sorozatot alkossanak, ezt egyszerűen megtehetjük a Windowsban külön program használata nélkül is.

Rendezzük a fájlokat a kívánt sorrendbe, és jelöljük ki az összeset. Kattintsunk a jobb egérgombbal az első fájlon, és a megjelenő gyorsmenüben válasszuk az Átnevezés lehetőséget, melynek hatására a fájlnév kijelölődik. Adjuk neki a kívánt nevet, majd üssük le az Enter billentyűt, melynek eredményeképpen az összes többi fájl ugyancsak átneveződik, sorozatot alkotva. A trükk működik mappákkal is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.