Hirdetés
. Hirdetés

Régi Windowsokon kivégzik a Firefoxot

|

Jövő nyáron a Mozilla teljesen leáll az XP és a Vista támogatásával.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla egyike azon kevés szoftverfejlesztő cégnek, amely jelenleg még támogatja a Windows XP-t. De minden jónak vége szakad egyszer: a cég most bejelentette, hogy 2018 júniusától a Firefox nem támogatja tovább sem a Windows XP-t, sem a Windows Vistát, és minden felhasználónak a Windows továbbfejlesztését ajánlja.

A Firefox a Windows XP-n és a Vistán egyébként jelenleg is csak biztonsági frissítéseket kap, a böngésző új változatainak funkciói a régi rendszereken nem futnak. Ezek a foltok azonban hozzásegítik a Windows XP felhasználóit, hogy akkor is biztonságosan böngésszék a netet, ha operációs rendszerükről a Microsoft már végleg levette a kezét.

A Mozilla szerint 2018 júniusától az XP és a Vista támogatása náluk is véget ér, addig viszont becsülettel gondoskodnak a biztonsági frissítésekről.

A Windows XP piaci részesedése jelenleg körülbelül öt százalék. A támogatása 2014 áprilisában szűnt meg, és azóta a rendszer csak egyetlen foltot kapott, amivel a WannaCry sebezhetőséget küszöbölte ki a Microsoft.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.