Hirdetés
. Hirdetés

XVI Benedek: lelket kell adni a webnek

|

A jövő lelkipásztora blogol, csiripel, és a YouTube-on is hirdeti az evangéliumot.

Hirdetés

Intenzív webes jelenlétre buzdította egyházának tagjait XVI. Benedek, a tömegtájékoztatás világnapján kiadott üzenetében. A Pápa gondolatai szerint ugyanis ma már nem elég, ha egy pap csupán az elektronikus levelezést használja, hanem ki kell használnia az internet által adott minden lehetőséget, hogy így is terjeszthesse az evangéliumot.

 

papaweb.jpg
 

 

Az új média szerinte ugyanis az igehirdetés új formáit nyitja meg, amelynek köszönhetően a lelkipásztorok nem csak személyesen egy szűkebb közösségnek, hanem az interneten keresztül bárkinek eljutathatják az üzenetüket, legyen az illető akár a föld ellentétes pontján.

"Egy új éra küszöbén állunk. Az új technológiák lehetőséget adnak arra, hogy távol lévő személyek között is mély kapcsolat alakuljon ki. Mindez arra szólít fel minket, hogy szolgálatunkat az új média segítségével még hathatóbbá tegyük az egész világ számára" - írja üzenetében az egyházfő. XVI. Benedek elmondása szerint ez történhet akár képekkel, videókkal, animációkkal, weboldalakon vagy blogon keresztül, Valamint ezen felül még a szociális média használatára is buzdította papjait, hogy így érhessék el a fiatalabb generációkat. Sőt a katolikus egyházfő szerint internet használatát a papképzés részévé kell tenni. A papnak - fogalmazott a pápa - „lelket kell adnia az internet kommunikációs folyamának".

XVI. Benedek igyekszik példát mutatni, hiszen saját személyes weboldalán például bárki üzenhet a Pápának akár a Facebookon keresztül is. Illetve saját iPhone alkalmazást is kifejlesztettek segítői, amely segítségével megtekinthetők az üzenetei és prédikáció.

 

 

papa-iphone.jpg
 

 

 

A Vatikán ezen felül rendelkezik saját YouTube csatornával, ahol megtalálhatóak az egyházfővel kapcsolatos legfontosabb mozgóképek. Ezen kívül néhány bíboros már korábban felismerte az új média lehetőségeit. Így tett például Crescenzio Sepe, nápolyi érsek is, aki már a Facebookon is tartja a kapcsolatot gyülekezetével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.