Hirdetés
. Hirdetés

Zavarba ejtő hírek a Huawei új operációs rendszeréről

|

A kínai gyártó most azt mondja, hogy mégsem akarja okostelefonjaiban használni a HarmonyOS-t, viszont okosórában nemsokára találkozhatunk vele.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei fejlesztői konferenciáján a kínai gyártó hivatalosan is bemutatta régvárt operációs rendszerét, a HarmonyOS-t, más néven Hongmeng OS-et, de bejelentette, hogy egyelőre nem fogja okostelefonokban használni.

A cég egyik vezetője, Vincent Yang egy New York-i médiaeseményen azt mondta, hogy a Huawei okostelefonjai továbbra is a Google és az Android ökoszisztéma részesei maradnak. A cég nem tervezi az átállást a HarmonyOS működtette mobilokra, és a Harmony csak a B terv része volt.

A hír azért meglepő, mert a Huawei eredetileg kifejezetten okostelefonokra tervezte a HarmonyOS-t, és korábban arról is szó esett, hogy még idén bemutatja egy okostelefonban.

Yang szerint ha le kéne mondaniuk az Androidről, át tudnának állni a HarmonyOS, de erre csak a legvégső esetben kerülhet sor, ha elkerülhetetlenné válik a váltás.

A vezető ugyanakkor megerősítette, hogy még idén kijön egy HarmonyOS alapú okosóra.

A HarmonyOS augusztus 10-én mutatkozott be a Honor Smart Vision tévéiben, és szeptemberben a Huawei Smart Vision televízióiban is megjelenik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.