Hirdetés
. Hirdetés

Zenélő csengőhangok már a Skype-ban is

|

Az eBay által tavaly felvásárolt Skype internetes telefonálással foglalkozó üzletág képviselői bejelentették, hogy megállapodást kötöttek a nagyobb zenei kiadókkal, melynek értelmében a jövőben olyan előadók dalrészleteit használhatjuk fel csengőhangként, mint Madonna, Green Day, vagy Red Hot Chilli Peppers.

Hirdetés

Egyelőre csak Madonnától érhető el a 'Like a Virgin' és a 'Vogue', egyenként másfél dollárért. A többi előadó csak ezt követően használható fel. A megállapodások az EMI Music Publishing, a Sony/ATV Music Publishing, a Warner/Chappell Music, és az MCPS-PRS Alliance zenei kiadókkal köttettek - utóbbi egy, az Egyesült Királyságban működő szerzői és kiadói jogvédelemmel foglalkozó szövetség. Ennek értelmében az összes, katalógusban szereplő előadó dalai felhasználhatóak. Ez alól csak a Warner kivétel, akik egyelőre csak Madonna műveinek felhasználására adtak engedélyt.

A Skype megközelítőleg 100 millió előfizetővel rendelkezik, akik nagy része ingyen telefonálásra használja a rendszert, a többiek pedig minimális díjakért hívnak vezetékes telefonszámokat, vagy fogadnak olyan hálózatból hívásokat. Az eBay 2,6 milliárd dollárért szerezte meg a luxemburgi székhelyű vállalatot.

A mobiltelefon üzletágban a csengőhangok még mindig egy nagyon gyorsan fejlődő szegmens. Most már főként a valódi dallamok hódítanak, a "csipogás", illetve a polifonikus csengőhangok nem olyan menők. A Billboard magazin véleménye szerint 2005-ben a csengőhangokból befolyt összeg elérte a 4,4 milliárd dollárt, míg egy évvel korábban csak 3,7 milliárdnyi bevétel származott ebből. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a Skype felhasználók bármikor megváltoztathatják csengőhangjukat, ugyanis saját hangfájlt importálhatnak a programba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.