Hirdetés
. Hirdetés

Zöld jelzés az EASA-tól: internet a Lufthasánál

|

A légitársaság előreláthatólag 2018 közepéig fejezi be a technológia kiépítését a teljes Airbus 320-as flottán.

Hirdetés

Ez év októberében szállnak fel a Lufthansa első rövid- és közepes távolságú járatai, amelyeken már szélessávú fedélzeti internetszolgáltatást vehetnek igénybe az utasok. Ismerősen hangzik? Nem csoda, hiszen a Lufthansa volt az első olyan légitársaság a világon, amelynek menetrend szerinti járatán szélessávú internetkapcsolat volt elérhető. Az első ilyen repülőgép 2003. január 15-én szállt fel. Jóllehet népszerű volt az utasok körében, 2006-ban meg kellett szüntetni, mert a szükséges műholdak már nem voltak használatban. 2010 decemberében ismét a Lufthansa volt az első légitársaság, amely internetes kapcsolatot biztosított interkontinentális járatain. A FlyNet névre keresztelt megoldás az idei év kezdetétől már a Lufthansa mind a 106 nagy távolságú járatán elérhető.

Hirdetés

Most pedig a Lufthansa Technik megkapta az EASA-tól a GX hálózathoz csatlakozni képes Ka-sávszélességű antennák kiépítéséhez szükséges kiegészítő típusbizonyítványt (STC), így megkezdődhet a Honeywell antennák szerelése a teljes A320-as családon, így az A319, A320 és A321-es típusokon. Az antenna és a rendszer telepítéséhez elektromos módosítások mellett a kabinon belül és kívül is módosításokat kellett végrehajtani.

Az STC azt igazolja, hogy a repülőgépeken elvégzett utólagos hardver- és szoftvermódosítások követik a nemzetközi szabályozó szervezet előírásait, és a repülőgépek továbbra is közlekedhetnek. Az első gépet június közepén szerelték fel a szükséges berendezésekkel, a most következő tesztelés során pedig a rendszer megbízhatóságát és stabilitását fogják ellenőrizni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.