Hirdetés
. Hirdetés

Zöld szerverfarm az ASUS jóvoltából

|

A tajvaniak kiszolgálói működnek a legenergiatakarékosabb GPU-kra épülő szuperszámítógépben.

Hirdetés

A szakértők az ASUS ESC4000/FDR G2 HPC kiszolgálóit választották ki a németországi Frankfurt Institute for Advanced Studies (FIAS) és a szaúd-arábiai King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) tudósai által használt, országos szintű tudományos kutatások támogatására alkalmas SANAM HPC fürt megépítéséhez.


2012 novemberére a SANAM elfoglalta a szuperszámítógépeket energiafelhasználásuk hatékonysága szerint rangsoroló globális Green500 lista második helyét, vagyis a világ második legenergiahatékonyabb szuperszámítógépe lett. A legnagyobb szuperszámítógépek listáján, a TOP500-on az 52. helyen álló berendezés összesített feldolgozási teljesítménye 421,2 TFLOPS.


A SANAM 210 darab ASUS ESC4000/FDR G2 feldolgozási csomópontot tartalmaz, 420 két grafikus feldolgozóegységes (GPU-s) AMD FirePro S10000 modullal, egy 420 nyolcmagos Intel Xeon E5-2650 processzorral, ami összesen 38400 magot jelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.