Hirdetés
. Hirdetés

Zömében a bővítmények miatt fagy az IE8

|

Az Internet Explorer 8 összeomlásaiért az esetek 70 százalékában a beépülő modulok a felelősek.

Hirdetés

A redmondi szoftvercég friss tanulmánya szerint böngészőjének fagyásaiért legtöbbször a külső fejlesztők felelősek, míg az Internet Explorer 8 készítői csak az esetek 30 százalékában ludasak. Mindezt abban a 12 oldalas dokumentumban olvasható, amit a Microsoft a felhasználói számára készített, hogy az Internet Explorer 8 tulajdonosok a lehető legjobb teljesítményt tudják kihozni böngészőjükből.

 

 

ie-hiba.jpg


Az összeállítás alapján ezt leginkább a bővítmények tiltásával, vagy legalábbis kordában tartásával érhetik el, hiszen a mellett, hogy a külső fejlesztők alkalmazásai 70 százalékban felelősek az IE8 összeomlásaiért, e modulok még - a redmondi szoftvercég elmondása szerint - új lap, vagy fül nyitásakor is belassíthatják a böngészőt. A felelősök így tehát a rosszul megírt bővítmények gyártói, amely modulok a párhuzamos kommunikációval alaposan megterhelik az Internet Explorer 8-at.

Annak ellenére, hogy a Microsoft elmondása szerint igyekszik e problémákat kiküszöbölni, szorosan együttműködve a külső fejlesztőkkel. Ám nem tudják garantálni azt, hogy e bővítmények minden esetben kifogástalanul működnek, sőt azt még a tanulmányában a redmondi szoftvercég is elismeri, hogy vannak jobb és rosszabb megoldások is.

A szoftvercég a fenti okok miatt azt tanácsolja a felhasználóinak, hogy ha valamilyen állandó probléma lépne fel az Internet Explorer 8 használata közben, akkor mindenképpen megoldást jelenthet a bővítmények nélküli IE8. Ehhez Vista és Windows 7 alatt írjuk be a Start menübe (XP esetén a Parancssorban) az "iexplore.exe -extoff" utasítást, majd üssünk Entert. Valamint kevésbé drasztikusabb megoldásként néha tegyünk rendet a bővítmények között. Ezt az Eszközök menüponton belül a "Bővítmények kezelése" eszköztárnál tudjuk megtenni.

 

 

 

extoff.jpg


A Microsoft szakemberei e mellett a 2009 júliusa óta letöltött 20 legnépszerűbb beépülő modult is összegyűjtötték. A lista első helyén a Google Toolbar található, amit sorrendben a Windows Live belépési segéd, az Adobe Acrobat Reader modulja, a Windows Live eszköztár és a Yahoo! Toolbar követ.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.