Hirdetés
. Hirdetés

Zuckerbergnek be kéne zárnia a Facebookot

|

Robert Locascio, a LivePerson igazgatója szerint a közösségi hálózat rombolja a társadalmat.

Hirdetés

Hirdetés

A LivePerson igazgatója, Robert Locascio  szerint a Facebookot le kéne állítani, amíg a közösségi hálózat nem javítja ki a működési hibákat.

A Facebookkal kapcsolatos kritikák az utóbbi években erősödtek fel, és elsősorban a közösségi hálózat adatkezelési gyakorlatát és a gyűlöletbeszéd terjesztésében játszott szerepét érintik. Locascio esetek sorával illusztrálta, milyen súlyos bajok vannak a Facebook működésével. Íme, néhány ezek közül:

A platformon márciusban élő közvetítést adtak az Új-Zélandon elkövetett tömegmészárlásról: a streamet rengetegen nézték egyenes adásban, és még a borzalmak lezajlása után is négyezer megtekintője volt a videónak, mielőtt az anyagot eltávolították volna.  Az ismétlődő visszatöltéseknek pedig csak az vetett gátat, hogy a hatóságok súlyos büntetést helyeztek kilátásba a gyűlöletkeltő képsorok eltávolításában késlekedő platformoknak.

A Facebook novemberben elismerte, hogy 2017-ben nem tett meg mindent a mianmári rohingya kisebbség elleni erőszak felszítására szolgáló anyagok terjesztésének megakadályozására.

2018-ban kiderült, hogy 87 milllió Facebook-felhasználó személyes adatai kerültek a Cambridge Analyticához, amely a későbbi elnök, Donald Tramp online kampányát segítette az illegálisan megszerzett információkkal.

Mindezeken túl a Facebook ellen jelenleg is számos per zajlik adatkezelési visszaélések miatt.

Locascio felhívta a figyelmet arra, hogy Zuckerberg régi munkatársai is a platform ellen fordultak. Chris Hughes társalapító májusban a Facebook feldarabolását sürgette, a korábbi igazgató, Chamath Palihapitiya 2017-ben elismerte, hogy szörnyű bűnként éli meg a közösségi hálózat fölfejlesztésében játszott szerepét, Roger McNamee befektető pedig katasztrófának nevezte a platformot.

Locascio szerint Zuckerbert rombolja a társadalmat, és legjobb barátai, korábbi harcostársai szerint is rosszat cselekszik. Mindezek alapján Locascio úgy véli, itt az ideje, hogy Mark Zuckerbergnek levonja a konzekvenciákat, és leállítsa a Facebookot. Ez olyan lépés lenne - legalábbis Locascio szerint -, amivel kiérdemelné a Nobel-díjat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.