Hirdetés
. Hirdetés

Zuhan a HD-lejátszók ára

|

Ha minden igaz, karácsonyra már alig több, mint 70 ezer forintért vehetünk nagyfelbontású HD-lemez lejátszót.

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a nagy felbontású hardver-gyártók a berlini IFA-ra időzítették bejelentéseiket. A HD DVD formátumot támogató gyártó csoport bejelentette, hogy csökkentik a lejátszóik árát. Októbertől több belépő szintű HD DVD-lejátszót már 300 euróért meg lehet vásárolni.

A kanadai Venturer Electronics SHD-7000 modellje ennyibe fog kerülni, a Toshiba HD-EP30 pedig 350-be. Az Európában jelenleg kapható nagy felbontású lejátszók ára ennek körülbelül kétszerese. A Toshiba az év végétől HD DVD meghajtókkal szállítja notebook-jait, jelentette be a vállalat.

A Blu-ray oldalon is áresés várható, főleg, ha kínai gyártók is belépnek a piacra. A China Hualu Group múlt héten jelentette be, hogy csatlakozik a Blu-ray-t támogató csoporthoz, amelynek tagjai a Sony, a Samsung, a Philips, a Dell, az Apple és a Lenovo, illetve újabban az Acer.

A domináns formátum kialakulását várhatóan nagymértékben befolyásolja majd az is, hogy a nagy filmgyártó vállalatok melyik formátumot fogják támogatni. Legutóbb a Paramount jelentette be, hogy az év végéig megjelentetik a Star Trek: The Original Series sorozatot HD DVD-n.

Hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, egy harmadik nagy felbontású formátum is küzd a fogyasztók kegyeiért: a Versatile Multilayer Disk (VMD) a kék lézer helyett a vöröset használja, ami jóval olcsóbb technológia (az ezzel működő lejátszó már kapható, és 179 euróba kerül). A VMD-t nem támogatják a nagy filmstúdiók, viszont már több indiai, kínai és független európai filmgyártó vállalat is elfogadta.




Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.