Hirdetés
. Hirdetés

Zuhan a Windows 7, mindent visz a Windows 10

|

A Microsoft kedvenc operációs rendszere már közel áll ahhoz, hogy az asztali rendszerek felét elfoglalja.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft évek óta küzd azért, hogy a Windows 10-et a világ első számú asztali operációs rendszerévé tegye, és erőfeszítései most beérni látszanak.

A NetMarketShare legfrissebb adatai szerint a Windows 10 már nem csupán vezeti az asztali rendszerek listáját, de a múlt hónapban jelentősen erősödött, és 45,79 százalékról 48,86 százalékra növelte részarányát, míg a Windows 7 35,38 százalékról 31,83 százalékra esett vissza.

Bár erről közvetlen adat nincs, aligha kétséges, hogy a Windows 7-től elpártolók  túlnyomó része a Windows 10-re váltott át.

Mint már jó néhányszor leírtuk - de nem lehet elégszer ismételni -, a Windows 7 hivatalos támogatása 2020. január 14-én megszűnik, vagyis a rendszer nem kap többé biztonsági javítást, vagy másfajta frissítést, és a régi rendszert futtató magán- és üzleti felhasználóknak nem ajánlatos az utolsó pillanatra hagyni a továbbfejlesztést.

A Microsoft mindent megtesz a zökkenőmentes átállás érdekében, és a szoftver-kompatilibitás sem okozhat gondot, mert a Windows 7-es szoftverek 99 százaléka megbízhatóan fut a Windows 10-en.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.