Hirdetés
. Hirdetés

A gazdasági bizonytalanság a felhőköltségekre helyezi a hangsúlyt

|

A Flexera legfrissebb State of the Cloud jelentése szerint több mint egy évtizede először fordul elő idén, hogy a felhőköltségek kezelése megelőzte a biztonságot a szervezetek előtt álló legnagyobb kihívások között.

Hirdetés

A jelentés egy 2022 végén végzett felmérés 750 válaszadójának válaszain alapul, és megállapítja, hogy a felhő meglévő használatának optimalizálása (költségmegtakarítás) a legfontosabb kezdeményezés (a válaszadók 62 százaléka számolt be róla) - írja a BetaNews.

"Ez egy vízválasztó év a felhőhasználat szempontjából, amint azt a jelentés eredményei is mutatják. Láttuk, hogy a FinOps tovább erősödik, a költséggazdálkodási kihívások először előzik meg a biztonságot, mint a felhő legfontosabb kihívása, és a mesterséges intelligencia (MI) vezet minden tervben és kísérletben a nyilvános felhőszolgáltatásokkal kapcsolatban. Ahogy a gazdasági bizonytalanságok a következő hónapokban vagy években enyhülnek, a vállalatok továbbra is a felhőre támaszkodnak majd üzleti tevékenységük átalakítása érdekében, azzal a céllal, hogy versenyelőnyöket találjanak" - mondta Brian Adler, a Flexera felhőpiaci stratégiáért felelős vezető igazgatója.

Hirdetés

Az eredmények azt is jelzik, hogy az egyszemélyes nyilvános felhőhasználat felé való enyhe elmozdulás figyelhető meg, a többfelhős felhőhasználat aránya a tavalyi 89 százalékról idén 87 százalékra csökkent. Az egyszemélyes nyilvános felhő használata 11 százalékra nőtt a tavalyi kilenc százalékról.

Tavaly volt az első alkalom, hogy az Azure megelőzte az AWS-t az elfogadottsági arányok tekintetében, de a 2023-as jelentés szerint az AWS ismét az élen áll: 47 százalék használja a szolgáltatót jelentős munkaterhelésben, míg 41 százalék az Azure-t. Az Oracle, az IBM és az Alibaba felhőszolgáltatásait használók aránya viszonylag változatlan.

Az adattárházak a leggyakrabban használt PaaS-ajánlat, amelyet a DBaaS (relációs) követ. A gépi tanulással/művi intelligenciával azonban minden más szolgáltatásnál többet kísérleteznek, ez a vezető PaaS-ajánlat is, amelynek használatát tervezik.

A State of the Cloud jelentés itt érhető el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.